top of page

Galleri Hellviktangen

Åpningstider:

Galleriet følger kafeens åpningstider.

Ta kontakt om du ønsker omvisning for grupper.

Galleriet ønsker spesielt å vise frem Nesoddens profesjonelle kunstnere,

men slipper også andre kunstnere til.

 

Gallerist Eva Berland

 ev-berla@online.no

 +47 986 47 842 

  • Facebook
Skjermbilde 2023-03-01 kl. 09.54.09.png

NATURUTSTILLING

Vernissage søndag 29.01 kl 16:00

Utstillingen henger fra 5. mars til 26. mars 2023

TRÆR, FJÆR OG SVERMERE - Natur fra halvøya vår

 

Utstillingen vil henge fra 5/3 -26/3. Det vil være foredrag om natur og mangfold søndag 12/3, 19/3, 26/3 fra 15-17. Se program HER

NATURFOTO FRA NESODDEN: Jan Erik Røer, Kirsten Randers Pehrson, Bård Bredesen

 

MONTASJE: FEATHER WORKS Stuart Ian Frost

 

TEGNING Eva Berland, Hedvig Lien Rytter

 

VIDEO - ARBORET Kristin Bergaust

 

BOKLANSERING: DET VIKTIGE TREET av Nina Klungsøyr. AKVARELL: Ingebjørg Hokholt FOTO: Yvette Rudlang

 

ARRANGØR: BEBOERAKSJONEN NESODDEN

TORIL GJERMUNDSDATTER WIK

Vernissage søndag 29.01 kl 16:00

Utstillingen henger fra 29. januar til 26. februar 2023

TORIL GJERMUNDSDATTER WIK er tegner og maler. Disse to uttrykksformer er nært knyttet sammen i hennes arbeid, både med hensyn til teknikk og form. Innholdsmessig kan hennes arbeider karakteriseres som en slags «indre ekspresjon» ved at hun bygger bildene gjennom sitt forhold til natur som ved romlighet i flaten, ved farge, valørbehandling, ved små, intense lysansamlinger og med sterke linjeføringer – særlig i tegningene – genereres et inntrykk av intens tilstedeværelse i hvert verk. Det gir en opplevelse av at naturen fortsatt er tilstede helt ut i hennes abstraksjoner. Hun holder fast ved sitt utgangspunkt, men benytter seg fritt og lekent av sine kunstneriske virkemidler i denne transformeringen, uten at dette går ut over balanse og harmoni. Toril er bosatt i Oslo, men født og oppvokst i Trøndelag. 

Toril Gjermundsdatter Wik .jpg
Hobben 2022.jpeg

ASIZA HOBBEN BANG ELLINGSEN

Vernissage søndag 20.11 kl 15.30

Utstillingen henger fra 20. nov. til 22 januar. 2023

Hobben er Nesodding og hadde sitt atelier i 2 etasje på Hellviktangen i 10 år , så for henne er det å stille ut her litt som å komme hjem.

Hobben er utdannet fra Westerdals og Oslo Tegne- og Maleskole, og har hatt mange studieopphold på maleskole i St Ives i eller Cornwall.

Bildene hennes varierer mellom det figurative og abstrakte. Hun jobber i en blandingsteknikk med akryl, collage og pastellkritt og er i sine arbeider spesielt opptatt av farge, lek og et meditativt nærvær.
Hobben var i mange år i stallen til Galleri Brandstrup (Moss) og deltok på deres årlige utstilling Norske Bilder i Oslo i de årene den ble arrangert. Hun har også deltatt på vinterutstillingen på Soli Bruk. i tillegg til blant annet en rekke utstillinger i regi av Nesodden Kunstforening og  har også tidligere stilt ut separat i Galleri Hellviktangen.

MORTEN HANSEN
Utstillingen henger fra 25.09. - 13.11.

Morten Hansen (f. 1954) bosatt på Nesodden, er årets utvalgte Kulturisten-utstiller på Hellviktangen. Utstillingen viser hans malerier.

Hans arbeider har et særegent, litt naivistisk formspråk, som både er alvorstungt og humoristisk, - der hodet som symbol står sentralt.

Morten er tegner, maler, grafiker og billedhugger med en CV som dekker alle disse fagfeltene. Han har hatt diverse utstillingsvirksomhet, gjort utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Utenriksdepartementet, Storebrand kunstsamling og St. Olavs hospital.

Morten har også over 40 års erfaring som lærer i kunstfag fra bl.a. Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, og Einar Granum

Kunstfagskole.

hode.maleri.40x30 cm.jpg
IMG-6956.jpg

Elisabeth Désirée Agnalt
viser utstillingen DRØMMETID
Oljemalerier på Galleri Hellviktangen

"Lerretet er et vindu mot den usynlige verden. Jeg ser inn i den. Den ser inn i meg. Resultatet av denne gjensidige betraktning er landskaper og skikkelser fra eventyrenes, mytenes og drømmenes rike. Gestalter som så og si lever sitt eget liv. Dersom jeg gir dem frihet og pusterom og ikke overtolker deres betydning, 

kan de, hvis jeg er heldig og tiden er moden, avsløre én og annen hemmelighet. Og så tror jeg at min billedverden handler om håp." 


Elisabeth Désirée Agnalt,

født 1959, Halden

 GRO FOLKAN

Maleri og grafikk   5/6-31/7 2022

"I mange år har jeg eksperimentert for å få til en egen teknikk som passer mitt utrykk. Jeg bruker mye metaller, gull , sølv, messing , kobber, tinn, aluminium, røkt sølv, paladium,  platinum . Jeg oksyderer metallene  der det egner seg slik at underlaget kommer igjennom og det kan oppstår farger.  Interferens farger passer godt til de oksyderte metallene, farger som skifter fra rødt til grønt (osv.) når vi beveger oss. Det kan være vanskelig å få fram på statiske digitale bilder".

Mine bilder er porter, instrumenter. De virkelige bildene , er ikke bildene på mine lerreter, men bildene som oppstår i tilskuerens sinn.

Gro Folkan2.jpeg
Vibeke Lunel  nettside.jpg
Vibeke Lunel  nettside.jpg

"IN TURMOIL // IN TRANSIT"

Vibeke Lunel - Malerier

 Fra 23. april til 29. mai 2022

"Siden jeg var barn har jeg hatt en dyp personlig følelse av fremmedgjøring og opplevelse av å leve utenfor den virkelige verden. Med dette som utgangspunkt leter jeg etter landskap, formasjoner og systemer som kan gi meg den følelsen av identitet og tilknytning jeg ikke alltid opplever gjennom relasjoner til mennesker.

 

Gjennom tematisk og estetisk bearbeidelse av naturens lovmessighet og gjentagende mønstre skaper jeg mitt eget imaginære kosmos. For meg er det ingen annen måte å holde ut verdens uforståelige brutalitet enn å akseptere  den som en del av en større helhet. "

 

Utstillingen er åpen i kafeens åpningstider.

 Damian Burgess 

"Unborn"

Damians visuelle kunst er innen collage sjangeren. Han har to hoved tilnærminger, den ene er en type maksimalistisk collage i store og komplekse komposisjoner med elementer fra tidligere arbeider, tegning, skraping, pussing, spraymaling og sjablong. Disse bildene er mangetydige og gjennom lag på lag antyder de verdener skjult inne i andre verdener. Disse bildene tar det flere måneder å ferdigstille.

 

Den andre tilnærmingen er minimalistisk, en slags motvekt til den beskrevet over. De er som regel i små formater. Noen ganger bruker han så få som 6 elementer. Han beskriver de som et Sufi dikt eller en zen koan (gåte), og ser på de som en leken bekreftelse på det kosmiske liv, i kaotisk eksplosivitet. 

 

Begge tilnærmingene kan relateres med mystisisme. Kosmisk historiefortelling med dyr og menneskelige aktører som eksisterer i verdener bak det usynlige sløret, ufødt. UNBORN som utstillingens tittel.

 

Damian Burgess er britisk kunstner og musiker med BA i kunst fra Fine Art at Staffordshire University England. Han har bodd på Nesodden i 9 år, hans kunst har bla. blitt innkjøpt av Nesodden kommune.

Unborn - Damian Burgess .jpg
bottom of page