Galleri Hellviktangen

Åpningstider:

Galleriet følger kafeens åpningstider

Ta kontakt om du ønsker omvisning for grupper.

Galleriet ønsker spesielt å vise frem Nesoddens profesjonelle kunstnere,

men slipper også andre kunstnere til

 

Gallerist Eva Berland

 ev-berla@online.no

 +47 986 47 842 

  • Facebook
IMG-6956.jpg

Elisabeth Désirée Agnalt
viser utstillingen DRØMMETID
Oljemalerier på Galleri Hellviktangen

"Lerretet er et vindu mot den usynlige verden. Jeg ser inn i den. Den ser inn i meg. Resultatet av denne gjensidige betraktning er landskaper og skikkelser fra eventyrenes, mytenes og drømmenes rike. Gestalter som så og si lever sitt eget liv. Dersom jeg gir dem frihet og pusterom og ikke overtolker deres betydning, 

kan de, hvis jeg er heldig og tiden er moden, avsløre én og annen hemmelighet. Og så tror jeg at min billedverden handler om håp." 


Elisabeth Désirée Agnalt,

født 1959, Halden

 

Medlemskap:

Tegnerforbundet

LNM

OBK

Utdannelse:

Oslo tegne- og maleskole 

(Jan-Cato Bøttger) 1980-84

Stipend: Rolf Stenersen 1987

Gruppeutstillinger: 

UKS vårutstilling,

Drøbak kunstforening, 

Oslo Rådhus, 

Galleri Brandstrup, 

Tegnerforbundet, 

Vanntårnet

Separatutstillinger:

Galleri OBK 1999

Hønselovisas hus 2002

Galleri Kun Kunst 2003

Dalype 2005

Unitysenteret 2008

Cuben 2011

Galleri Kunstgress 2017

Vibeke Lunel  nettside.jpg
Vibeke Lunel  nettside.jpg

"IN TURMOIL // IN TRANSIT"

Vibeke Lunel - Malerier

 Fra 23. april til 29. mai 2022

"Siden jeg var barn har jeg hatt en dyp personlig følelse av fremmedgjøring og opplevelse av å leve utenfor den virkelige verden. Med dette som utgangspunkt leter jeg etter landskap, formasjoner og systemer som kan gi meg den følelsen av identitet og tilknytning jeg ikke alltid opplever gjennom relasjoner til mennesker.

 

Gjennom tematisk og estetisk bearbeidelse av naturens lovmessighet og gjentagende mønstre skaper jeg mitt eget imaginære kosmos. For meg er det ingen annen måte å holde ut verdens uforståelige brutalitet enn å akseptere  den som en del av en større helhet. "

 

Utstillingen er åpen i kafeens åpningstider.

 Damian Burgess 

"Unborn"

  Damians visuelle kunst er innen collage sjangeren, han har to hoved tilnærminger, den ene er en type maksimalistisk collage i store og komplekse komposisjoner med elementer fra tidligere arbeider, tegning, skraping, pussing, spraymaling og sjablong. Disse bildene er mangetydige og gjennom lag på lag antyder de verdener skjult inne i andre verdener. Disse bildene tar det flere måneder å ferdigstille.

 

Den andre tilnærmingen er minimalistisk, en slags motvekt til den beskrevet over. De er som regel i små formater. Noen ganger bruker han så få som 6 elementer. Han beskriver de som et Sufi dikt eller en zen koan (gåte), og ser på de som en leken bekreftelse på det kosmiske liv, i kaotisk eksplosivitet. 

 

Begge tilnærmingene kan relateres med mystisisme. Kosmisk historiefortelling med dyr og menneskelige aktører som eksisterer i verdener bak det usynlige sløret, ufødt. UNBORN som utstillingens tittel.

 

Damian Burgess er britisk kunstner og musiker med BA i kunst fra Fine Art at Staffordshire University England. Han har bodd på Nesodden i 9 år, hans kunst har bla. blitt innkjøpt av Nesodden kommune.

Unborn - Damian Burgess .jpg

 GRO FOLKAN

Maleri og grafikk   5/6-31/7 2022

Gro Folkan2.jpeg

"I mange år har jeg eksperimentert for å få til en egen teknikk som passer mitt utrykk. Jeg bruker mye metaller, gull , sølv, messing , kobber, tinn, aluminium, røkt sølv, paladium,  platinum . Jeg oksyderer metallene  der det egner seg slik at underlaget kommer igjennom og det kan oppstår farger.  Interferens farger passer godt til de oksyderte metallene, farger som skifter fra rødt til grønt (osv.) når vi beveger oss. Det kan være vanskelig å få fram på statiske digitale bilder".

Mine bilder er porter, instrumenter. De virkelige bildene , er ikke bildene på mine lerreter, men bildene som oppstår i tilskuerens sinn.