Galleri Hellviktangen

Åpningstider:

Galleriet følger kafeens åpningstider.

Ta kontakt om du ønsker omvisning for grupper.

Galleriet ønsker spesielt å vise frem Nesoddens profesjonelle kunstnere,

men slipper også andre kunstnere til.

 

Gallerist Eva Berland

 ev-berla@online.no

 +47 986 47 842 

  • Facebook

ASIZA HOBBEN BANG ELLINGSEN

Vernissage søndag 20.11 kl 15.30

Utstillingen henger fra 20. nov. til 18. des. 2022

Hobben er Nesodding og hadde sitt atelier i 2 etasje på Hellviktangen i 10 år , så for henne er det å stille ut her litt som å komme hjem.

Hobben er utdannet fra Westerdals og Oslo Tegne- og Maleskole, og har hatt mange studieopphold på maleskole i St Ives i eller Cornwall.

Bildene hennes varierer mellom det figurative og abstrakte. Hun jobber i en blandingsteknikk med akryl, collage og pastellkritt og er i sine arbeider spesielt opptatt av farge, lek og et meditativt nærvær.
Hobben var i mange år i stallen til Galleri Brandstrup (Moss) og deltok på deres årlige utstilling Norske Bilder i Oslo i de årene den ble arrangert. Hun har også deltatt på vinterutstillingen på Soli Bruk. i tillegg til blant annet en rekke utstillinger i regi av Nesodden Kunstforening og  har også tidligere stilt ut separat i Galleri Hellviktangen.
Hobben 2022.jpeg
hode.maleri.40x30 cm.jpg

MORTEN HANSEN
Utstillingen henger fra 25.09. - 13.11.

Morten Hansen (f. 1954) bosatt på Nesodden, er årets utvalgte Kulturisten-utstiller på Hellviktangen. Utstillingen viser hans malerier.

Hans arbeider har et særegent, litt naivistisk formspråk, som både er alvorstungt og humoristisk, - der hodet som symbol står sentralt.

Morten er tegner, maler, grafiker og billedhugger med en CV som dekker alle disse fagfeltene. Han har hatt diverse utstillingsvirksomhet, gjort utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Utenriksdepartementet, Storebrand kunstsamling og St. Olavs hospital.

Morten har også over 40 års erfaring som lærer i kunstfag fra bl.a. Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, og Einar Granum

Kunstfagskole.

Elisabeth Désirée Agnalt
viser utstillingen DRØMMETID
Oljemalerier på Galleri Hellviktangen

"Lerretet er et vindu mot den usynlige verden. Jeg ser inn i den. Den ser inn i meg. Resultatet av denne gjensidige betraktning er landskaper og skikkelser fra eventyrenes, mytenes og drømmenes rike. Gestalter som så og si lever sitt eget liv. Dersom jeg gir dem frihet og pusterom og ikke overtolker deres betydning, 

kan de, hvis jeg er heldig og tiden er moden, avsløre én og annen hemmelighet. Og så tror jeg at min billedverden handler om håp." 


Elisabeth Désirée Agnalt,

født 1959, Halden

IMG-6956.jpg
Gro Folkan2.jpeg

 GRO FOLKAN

Maleri og grafikk   5/6-31/7 2022

"I mange år har jeg eksperimentert for å få til en egen teknikk som passer mitt utrykk. Jeg bruker mye metaller, gull , sølv, messing , kobber, tinn, aluminium, røkt sølv, paladium,  platinum . Jeg oksyderer metallene  der det egner seg slik at underlaget kommer igjennom og det kan oppstår farger.  Interferens farger passer godt til de oksyderte metallene, farger som skifter fra rødt til grønt (osv.) når vi beveger oss. Det kan være vanskelig å få fram på statiske digitale bilder".

Mine bilder er porter, instrumenter. De virkelige bildene , er ikke bildene på mine lerreter, men bildene som oppstår i tilskuerens sinn.

Vibeke Lunel  nettside.jpg

"IN TURMOIL // IN TRANSIT"

Vibeke Lunel - Malerier

 Fra 23. april til 29. mai 2022

"Siden jeg var barn har jeg hatt en dyp personlig følelse av fremmedgjøring og opplevelse av å leve utenfor den virkelige verden. Med dette som utgangspunkt leter jeg etter landskap, formasjoner og systemer som kan gi meg den følelsen av identitet og tilknytning jeg ikke alltid opplever gjennom relasjoner til mennesker.

 

Gjennom tematisk og estetisk bearbeidelse av naturens lovmessighet og gjentagende mønstre skaper jeg mitt eget imaginære kosmos. For meg er det ingen annen måte å holde ut verdens uforståelige brutalitet enn å akseptere  den som en del av en større helhet. "

 

Utstillingen er åpen i kafeens åpningstider.

Vibeke Lunel  nettside.jpg
Unborn - Damian Burgess .jpg

 Damian Burgess 

"Unborn"

Damians visuelle kunst er innen collage sjangeren. Han har to hoved tilnærminger, den ene er en type maksimalistisk collage i store og komplekse komposisjoner med elementer fra tidligere arbeider, tegning, skraping, pussing, spraymaling og sjablong. Disse bildene er mangetydige og gjennom lag på lag antyder de verdener skjult inne i andre verdener. Disse bildene tar det flere måneder å ferdigstille.

 

Den andre tilnærmingen er minimalistisk, en slags motvekt til den beskrevet over. De er som regel i små formater. Noen ganger bruker han så få som 6 elementer. Han beskriver de som et Sufi dikt eller en zen koan (gåte), og ser på de som en leken bekreftelse på det kosmiske liv, i kaotisk eksplosivitet. 

 

Begge tilnærmingene kan relateres med mystisisme. Kosmisk historiefortelling med dyr og menneskelige aktører som eksisterer i verdener bak det usynlige sløret, ufødt. UNBORN som utstillingens tittel.

 

Damian Burgess er britisk kunstner og musiker med BA i kunst fra Fine Art at Staffordshire University England. Han har bodd på Nesodden i 9 år, hans kunst har bla. blitt innkjøpt av Nesodden kommune.