kafé / restaurant
​
Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.
​
PÅSKEN:
TORSDAG, FREDAG, LØRDAG 12 - 17
SØNDAG, MANDAG 12 - 18
​
BORDBESTILLING SMS: 401 46 319
(Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging)
​
Se meny lenger ned.
SØNDAG 12 - 18
ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN
​
Ca 80% av råvarene er økologiske.
All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården!
Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.
SALATER
​
​
ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-
Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*
(sennep* feta, mandel*cashew* )
​
ENERGIWRAP 155.-
Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.
(samme som energisalat pluss hvete)
​
PULLED PORK WRAP 145,-
Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus*
coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)
​
HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-
Med økosmør* eller husets aioli*
(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)
​
BARN
KYLLINGKLUBBER 75.-
Økologisk kylling, ovnsbakte pommes frites*
rå gulrot* mais.
​
KJØTTBOLLER I FLØTESAUS* 95.-
Fra glad gris** fra Glenne gård
brun saus* Ovnsbakt pommes frites*
pluss litt rå grønnsaker
(melk* speltmel*)
VELG FRA VOKSEN-MENY
Barneporsjon (bare for barn) 75.-
WIENERPØLSE I LOMPE
Fra frittgående griser 35,-
(ikke gluten i pølsen, men melk. Hvete i lompen)
VARM-MAT
ITALIENSK BONDESUPPE FRA TOSCANA / 155.-
Minestra di farro - den styrker og trøster!
Tomat* grønnsaker* røde bønner* og hel spel* Servert med pesto
( parmesan i pesto)
​
SOPP-SUPPE med bacon/ 165.-
Villsopp*** og økologisk dyrket sopp* i kremet suppe, med bacon* og persille.
( speltmel, melk)
​
DAL - INDIAS NASJONALRETT
lunsj-porsjon 175.- middagsporsjon 225.-
Dal betyr linser: linser i karri, ris, yoghurt, nanbrød, fargesalat
(melk og speltmel i nan)
​
BOEUF BOURGUIGNON 275.-
Den franske søndags-klassikeren
(uttales bøff borginjång)
Bibringe av storfe, skåret, stekt i smør, kokt i god rødvin med løk, champignon og gulrot. Serveres med poteter fra Hokholt Gård, urter.
( smør)
​
DESSERT
​
SJOKOLADE-MOUSSE 65.-
myk nam nam med nibs
(smør, egg)
​
CREME BRULEE 65.-
Med rosmarin og honning!
(fløte, egg*)
​
​
​
KAKER
EPLE-BLÅBÆR-PAI 75.-
med krem. (spelt* smør* fløte)
​
OSTEKAKE / 75,-
Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*
(egg* melkeprodukter)
​
KRINGLE 65.-
Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*
(hvete* egg* melk* mandel*)
​
GULROTKAKE / 65,-
Med kremost og pasjonsfruktglasur
(spelt* egg* ost, valnøtter*)
​
RAW LIMEPAI / 55,-
Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*
Kokos* lime* og gurkemeie* (cashew*)
​
CITRON-KAKE / 55,-
På mandel-mel og spelt* sitron* egg*
(spelt*egg*mandel)
​
SJOKOLADEKAKE / 45,-
Klassisk sjokoladekake med melisglasur
(hvete,*egg*smør*)
​
COOKIE / 40,-
Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*
(egg* valnøtter* spelt* smør*)
Likte du maten? Kjøp boken!
​
Den nye kokeboken til Bente har kommet!
Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen.
​
394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.
ØL PA TAPP
Aass pilsner 0,5 / 102,-
Aass pilsner 0,3 / 88,-
​
​
ØL PA FLASKE / BOKS
Sør / 92,-
Himakånå, American Blonde Ale / 98,-
Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-
Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-
Rakedis, ale med aprikos / 98,-
Slaur saison / 98,-
Wholesome stout / 122,-
Raus hubro, new England IPA / 115,-
Harstad rye pale ale / 130,-
Aass IPA mango / 108,-
Rignes lettøl / 68,-
Samuel Smith´s cider / 125,-
​
Vi har også en drinkmeny
BOBLER
Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,-
Tørr, frisk og fruktig.
​
Lessini Durello, Italia / 605,-
Frisk med myk og balansert avslutning.
​
ROSÉVIN
Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,-
Frisk og lett med røde bær
HVITVIN
Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
​
Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,-
Tørr, klar og mineralsk.
​
Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
​
Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,-
Lett og frisk vin.
​
RØDVIN
Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-
En yngre vin med sødme og rød frukt.
​
Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-
En tørr rødvin som passer godt til mat.
​
Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-
Eik og tobakk med modne tanniner.
​
Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.
​
Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-
En nydelig Pinot Noir burgunder.
​
HETVIN
Sherry Bodega Ximenz-Spinola /125,-
Malmsey Maderia, 5 år / 98,-