top of page

Galleri Hellviktangen

Åpningstider:

Galleriet følger kafeens åpningstider.

Ta kontakt om du ønsker omvisning for grupper.

Galleriet ønsker spesielt å vise frem Nesoddens profesjonelle kunstnere,

men slipper også andre kunstnere til.

 

Gallerist Eva Berland

 ev-berla@online.no

 +47 986 47 842 

  • Facebook
TPF_plakat9.png
TPF_plakat9_edited_edited.jpg

TILBAKEBLIKK

Thelma Patricia Feinberg

Vernissage 3 desember kl 17.30

Utstillingen står fra 3 des - 17 des 2023,

og fra 20 jan - 28 jan 2024

 

"Jeg ønsker alle som kunne tenke seg et gjensyn med mammas kunst , liv og virke hjertelig velkommen til  minneutstillingen på Galleri Hellviktangen.Varm hilsen fra datter Lynn" 

«Å lage bilder har vært det jeg var best til fra min tidligste barndom, så egentlig var det ikke noe særlig valg av yrke»

Ved siden av ulike grafiske teknikker som etsning, litografier & koldnålsraderinger arbeidet Patricia mye med blyant, kull, pastell og kritt, akvarell, akryl & oljemaleri så vel som maleri på silke. Hovedsakelig jobbet hun figurativt, med landskap, interiører og stilleben som hun foretrakk å kalle « levende liv».

Patricia var opptatt av åndelige og sanselige opplevelser, av naturstemninger, musikk og menneskelig styrke og sårbarhet. «Å lage bilder er for meg en måte å fordype meg i virkelighetens mangfold på og slik finne bekreftelse på mitt eget liv og meningen med det.»

Patricia var utdannet psyko- og bildeterapeut i England og har drevet individuelle timer og grupper, i de seneste årene av sitt liv med fokus på selvutvikling.

Hun har holdt kurs i billed og kunstterapi blant annet ved Sommerkunstskolen på Nesodden.

Patricia har sin kunstutdannelse fra Willedsen College of Art og St. Martin´s School of Art i London og i fra Statens Kunst og Håndverkskole. Atelier Nord i Oslo, Jacob Bonsidans radérverksted, Morley College i London og grafisk kunstsenter i Firenze var også viktige læresteder.

I tillegg har hun utdannelse fra Harfordshire College of Art & Art Therapy, og Psykoterapi at Institute of Psychotherapy og Social Studies «IPSS»

Blant studieopphold utenlands var hun blant annet 2 år i Paris på stipend på Cité Internationales des Artes, der hun også holdt utstilling i galleriet på Cité,og i den historiske by Vezelay og i Chateauxroux.

Det har med årene blitt mange studiereiser, spesielt til India. Der holdt hun en gang billedverksted for lærerne ved en skole for gatebarn. Hun har hatt en omfattende utstillingsvirksomhet helt siden starten i Kunstnerforbundet i 1972, blant annet blitt vist i en rekke kunstforeninger, i Norske Grafikere, i gallerier i London, Paris, Danmark og Sverige.

 

Kunstneren har deltatt en rekke ganger på kollektive utstillinger som Høstutstillingen,

Tegnerforbundet, Grafikkbiennalen i Berlin, London og i Spania og er representert i blant annet British Museum, Norsk kulturråd Oslo kommunes kunstsamlinger, Seljord kommune og Nesodden kommune. Hun mottok Statens garantiinntekt for Kunstnere fra 1992

 

Overskudd fra utstillingen går til Nesodden Frivillighetssentral

MALI ROALD

HØSTUTSTILLING MALERIER


Vernissage søndag 29. oktober kl. 17:30 

Utstillingen henger til 26. november 

Ofte føler jeg meg som en gartner når jeg står ved staffeliet og arbeider, vandrende inn fra en spennende rotete hage til et stort utvalg av farger og former i verkstedet (som også inneholder både rot og orden). Dialogen med naturen er en forutsetning, mitt grunnlag for en systematisk veksling mellom inntrykk og uttrykk, mellom det objektive og det mer følsomme subjektive I et modernistisk formspråk.

I mine malerier har det blitt mange utforminger av imaginære planter og vekster- videreført inn i abstraksjonen fra rom til flate. Maleren/Gartneren rydder I alt kaoset og jeg er begge deler på samme tid!

Møtene og grensene mellom fargene blir viktige for å komme frem til klangen i bildene, de får ofte en grunntone som spiller inn både formen og fargen. Blir det flere arbeider sammen som danner en serie som slåss og kjemper med hverandre,

blir det interessant å være maler.

 

Maleriene har ofte en grov tekstil overflate som er dannet med collager av papir på finerplater, streken er skrapet frem eller påført med pastell og kull.

Dette er min 5. separatutstilling i Galleri Hellviktangen.

Bildene er malt I akryl, akvarell, kull, pastell og voksstift.

Nesodden, 15/10 2023

20231001_Mali_eksempel_low_res 2.jpg
2_ Tang II _2023_ akryl på lerret _100x100 cm _.jpeg

UNNI SVABOE

Fra hagen mot sjøen


Utstillingen henger til 22 oktober

Kunstneren bor på Nesodden, med atelier i Oslo.

Utstillingen har en tematisk forbindelse og dialog med stedet Hellviktangen.

Kunstneren har tatt utgangspunkt i motiver som blomster, reddiker, bær, tare og tang.

Utstillingen består av akrylmalerier på lerret og også noen tegninger m/papircollage.

Alt utført i løpet av de siste 3 årene.

…………………

Utdanning: Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Oslo. Statens Kunstakademi, Oslo.

Medlem: NBK; LNM; BKA 

og også medlem av gruppen Nesodden Kunstnere.

Separatutstillinger (i utvalg, 2016-2023): 

2022 Indre Østfold Kunstforening, Mysen («Stein på stein»)

2022 Galleri Kampen, Oslo («I nærheten»)

2016: Trafo Kunsthall, Asker («Himmel og jord»)

Kollektiv-/gruppeutstillinger, Nesodden:

2022 Naustet, Nesodden. Nesodden Åpne Atelier. 

m/ Andrea Bakketun og Christian Tony Norum.

2020 “Puls”, Nesodden Kunsthall, Nesoddparken

2019 Galleri Agnor, Nesodden. 

m/ Marianne Haukebø, Brita Skybak og Anne-Karin Sundquist

SENSOMMER UTSTILLING 


LARS AURTANDE .  LISE STEINGRIM . WENCHE ØYEN

 

Vernissage torsdag 3. august kl 18

Utstillingen henger til søndag 17. september

Lars Aurtande kunstner som bor på Nesodden

Lange turer i fjell og skog har ført meg inn i et bildeunivers som kan sammenlignes med et

 ukjent, imaginært landskap. På skogbunnen mellom greiner og planter åpner det seg en verden som avdekker dyr og fabelvesner i både konflikt og i symbiose med teknologi og robotlignende  maskiner.

 

Lise Steingrim kunstner bosatt på Nesodden  

I løpet av årene har maleriet utgjort en plattform som arbeidet hennes kretser omkring. I sitt kunstneriske arbeid er hun på et overordnet plan interessert i å utdype to hovedproblemstillinger: Muligheter og begrensninger på lerret i tradisjonell forstand, gjennom dekonstruksjon og abstraksjon og en utforskning av maleriet som et tre-dimensjonalt objekt.

 

Wenche Øyen er en profilert Nesodden-kunstner, som har fått spesiell oppmerksomhet med sine abstraherte landskapsmalerier utført i en særegen og personlig akvarellteknikk.

" .. som maler har ho ein permanent subjektiv identitet i alt ho viser oss. Men - ho har dertil eit kunstgrep som eg sjeldan har sett omtalt: Reint motivmessig er ho ein fabelaktig minimalist og kan difor unnvere figurativ dramatikk i bilda sine»  

Forfatter Einar Økland om Øyens bilder

IMG_5857.jpg
ASH_3576.jpeg

TERRY NILSSEN-LOVE

Utstillingen henger fra 14.06 til 30.07

 

 

SETT I ET NYTT LYS

Terry Nilssen-Love, født 1942 i England, har sin utdannelse fra Goldsmiths College og The Slade School of Fine Art i London. Etter studietiden, underviste han i tegning og komposition ved Reigate School of Art.

I 1974 giftet han seg med Lisbeth Nilssen og flyttet til Molde hvor Lisbeth jobbet ved Teatret Vårt. I 1979 flyttet han og familie til Stavanger. I 1982 var Terry engasjert som hoved lærer ved Kunstskolen i Rogaland hvor han underviste inntil 2003.

Nilssen-Love har en lang rekke utstillinger bak seg. Han debuterte på Vestlands Utstillingen i 1976 og Høst Utstillingen i 1978 og han har gjennomført flere monumentale utsmykkninger, bl.a. på Tasta Idrettshall og i Universitetet i Stavanger. Han er representert i flere offentlige samlinger, inkludert Rogaland Kunstmuseum, Haugesund Billed Galleri og Nord-Trøndelag Fylkesgalleri. En monografi om kunstneren ble utgitt i 2012 på Labyrinth Press.

Etter mer enn 40 år i Stavanger, flyttet Terry og Lisbeth ut i skogen på Nesodden i 2022.

Nilssen-Love er medlem av: NBK, BKFR, UKS, LNM, NG, og Tegnerforbundet.

www.terrynilssen-love.com

CATHRINE MURYN 

Utstillingen henger fra 4 mai til 11 juni

Vernissage kl 17.30 torsdag 4 mai

Cathrine har gjennom 20 år utforsket og utviklet et abstrakt formspråk. Hun er opptatt av maleriet som objekt,- en egen virkelighet, metafor-verden. – en referanse. Hun jobber med språk. Det språkløse. Det abstrakte maleriet som språk. – Rytme, temperament, farge og materialitet. Lys og mørke. Komposisjoner som ligger mellom det poetiske og det ekspressive. Gjennom tekstur og farge skapes atmosfæren, en stemning. Inspirasjonen kommer fra naturinntrykk, lysobservasjoner, fysiske minner, intuitivt malt sammen med egne sinnsstemninger, erfaringer og følelser. Hun maler landskap som ikke er natur, som gir en opplevelse av natur, eller en gjenkjennelse av indre natur. Bilder som også er preget av det selvbiografiske avtrykket hun setter, og hennes tolkninger underveis. Cathrines hovedintensjon er å utvide forestillingsrom, - at maleriene skal rydde rom for betrakteren, slik at dialogen fortsetter.

 

Cathrine bor og arbeider nå på Nesodden, men hennes hovedvirke har foregått i Catalonia og Frankrike, hvor hun har deltatt på en rekke separatutstillinger og jurierte kollektivutstillinger. Hun har bilder i flere kunstsamlinger i Europa, blant annet fire verk hos Lluís Peñuelas Reixach, tidligere generalsekretær ved Gala-Dalí-stiftelsen. Hun er kjøpt opp av Nesodden kommune, og Clohars-Carnoët kommune, i Bretagne.

IMG_20230420_145804_edit_863763036230172.jpg
IMG_0795_edited_edited.jpg

HILDE GRØNNER FLIKKE
TRACES 

Vernissage søndag 2. april kl 17:00

Utstillingen henger fra 31. mars til 30. april

Et gjentagende motiv i Hilde Grønner Flikkes bilder er nedtegnelser av usynlige stier og forgreininger i kropp, dagdrøm og bevegelse. Denne utstillingen viser bilder fra fire forskjellige serier: «Spådommer og Forsetter», «Forgreininger», «I det Usynlige» og «Archive of Traces». 

Materiale/teknikk: Collage/akvarell/olje på plater/papir/lerret.

Grønner Flikke kobler ofte arbeidene sine til lyd, bevegelse og tekst og samarbeider gjerne med andre kunstnere og kunstarter. I januar til mars i år viste hun installasjonen "Inside Glass" i Ninjas montre på Oslo Bussterminal, med lydverk av Trym Flikke og performance av Fernanda Branco. Høsten 22 og i mars i år viste hun bildeinstallasjonen "Heartlands" i en kunstkonsert med nesoddenmusikerne Njål Ølnes og Jarle Gudmundsen.

 

Søndag den 23. april kl 19 byr hun på en kunstkonsert - "Archive of Traces " - i utstillingen på Hellviktangen, og en timeslang utendørs performance i forkant av konserten. Kafeens har matservering til kl 18 denne dagen.

"Traces" er et samarbeidsprosjekt mellom Branco og Flikke og utgjør en del av Brancos PhD i performance ved Khio. Flikke fotfølger Branco som en kunstnerisk dokumenterende arkivar gjennom ulike landskap. Arkivet av tegninger og tekster fra disse vandringene brukes som partitur, manus og scenografi. Sammen med Maria Bovin de Labbé (perkusjon), Håkon Thelin (kontrabass) og Hildegun Riise (tekstframføring) vil Branco og Flikke gjenskape vandringer langs Drøbak strand, i Røer eikeskog og langs svabergene på Hellviktangen.

Hilde Grønner Flikke har sin utdannelse fra Strykejernet maleskole i Oslo, Surikovakademiet i Moskva samt kunsthistorie og folkloristikk fra Blindern. Hun har bodd på Nesodden siden 1998. Hun jobber også som formidler for Den Kulturelle Skolesekken.

Bilde er et utsnitt. 

NATURUTSTILLING

Vernissage søndag 29.01 kl 16:00

Utstillingen henger fra 5. mars til 26. mars 2023

TRÆR, FJÆR OG SVERMERE - Natur fra halvøya vår

 

Utstillingen vil henge fra 5/3 -26/3. Det vil være foredrag om natur og mangfold søndag 12/3, 19/3, 26/3 fra 15-17. Se program HER

NATURFOTO FRA NESODDEN: Jan Erik Røer, Kirsten Randers Pehrson, Bård Bredesen

 

MONTASJE: FEATHER WORKS Stuart Ian Frost

 

TEGNING Eva Berland, Hedvig Lien Rytter

 

VIDEO - ARBORET Kristin Bergaust

 

BOKLANSERING: DET VIKTIGE TREET av Nina Klungsøyr. AKVARELL: Ingebjørg Hokholt FOTO: Yvette Rudlang

 

ARRANGØR: BEBOERAKSJONEN NESODDEN

Skjermbilde 2023-03-01 kl. 09.54.09.png
Toril Gjermundsdatter Wik .jpg

TORIL GJERMUNDSDATTER WIK

Vernissage søndag 29.01 kl 16:00

Utstillingen henger fra 29. januar til 26. februar 2023

TORIL GJERMUNDSDATTER WIK er tegner og maler. Disse to uttrykksformer er nært knyttet sammen i hennes arbeid, både med hensyn til teknikk og form. Innholdsmessig kan hennes arbeider karakteriseres som en slags «indre ekspresjon» ved at hun bygger bildene gjennom sitt forhold til natur som ved romlighet i flaten, ved farge, valørbehandling, ved små, intense lysansamlinger og med sterke linjeføringer – særlig i tegningene – genereres et inntrykk av intens tilstedeværelse i hvert verk. Det gir en opplevelse av at naturen fortsatt er tilstede helt ut i hennes abstraksjoner. Hun holder fast ved sitt utgangspunkt, men benytter seg fritt og lekent av sine kunstneriske virkemidler i denne transformeringen, uten at dette går ut over balanse og harmoni. Toril er bosatt i Oslo, men født og oppvokst i Trøndelag. 

ASIZA HOBBEN BANG ELLINGSEN

Vernissage søndag 20.11 kl 15.30

Utstillingen henger fra 20. nov. til 22 januar. 2023

Hobben er Nesodding og hadde sitt atelier i 2 etasje på Hellviktangen i 10 år , så for henne er det å stille ut her litt som å komme hjem.

Hobben er utdannet fra Westerdals og Oslo Tegne- og Maleskole, og har hatt mange studieopphold på maleskole i St Ives i eller Cornwall.

Bildene hennes varierer mellom det figurative og abstrakte. Hun jobber i en blandingsteknikk med akryl, collage og pastellkritt og er i sine arbeider spesielt opptatt av farge, lek og et meditativt nærvær.
Hobben var i mange år i stallen til Galleri Brandstrup (Moss) og deltok på deres årlige utstilling Norske Bilder i Oslo i de årene den ble arrangert. Hun har også deltatt på vinterutstillingen på Soli Bruk. i tillegg til blant annet en rekke utstillinger i regi av Nesodden Kunstforening og  har også tidligere stilt ut separat i Galleri Hellviktangen.
Hobben 2022.jpeg
hode.maleri.40x30 cm.jpg

MORTEN HANSEN
Utstillingen henger fra 25.09. - 13.11.

Morten Hansen (f. 1954) bosatt på Nesodden, er årets utvalgte Kulturisten-utstiller på Hellviktangen. Utstillingen viser hans malerier.

Hans arbeider har et særegent, litt naivistisk formspråk, som både er alvorstungt og humoristisk, - der hodet som symbol står sentralt.

Morten er tegner, maler, grafiker og billedhugger med en CV som dekker alle disse fagfeltene. Han har hatt diverse utstillingsvirksomhet, gjort utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Utenriksdepartementet, Storebrand kunstsamling og St. Olavs hospital.

Morten har også over 40 års erfaring som lærer i kunstfag fra bl.a. Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, og Einar Granum

Kunstfagskole.

Elisabeth Désirée Agnalt
viser utstillingen DRØMMETID
Oljemalerier på Galleri Hellviktangen

"Lerretet er et vindu mot den usynlige verden. Jeg ser inn i den. Den ser inn i meg. Resultatet av denne gjensidige betraktning er landskaper og skikkelser fra eventyrenes, mytenes og drømmenes rike. Gestalter som så og si lever sitt eget liv. Dersom jeg gir dem frihet og pusterom og ikke overtolker deres betydning, 

kan de, hvis jeg er heldig og tiden er moden, avsløre én og annen hemmelighet. Og så tror jeg at min billedverden handler om håp." 


Elisabeth Désirée Agnalt,

født 1959, Halden

IMG-6956.jpg
Gro Folkan2.jpeg

 GRO FOLKAN

Maleri og grafikk   5/6-31/7 2022

"I mange år har jeg eksperimentert for å få til en egen teknikk som passer mitt utrykk. Jeg bruker mye metaller, gull , sølv, messing , kobber, tinn, aluminium, røkt sølv, paladium,  platinum . Jeg oksyderer metallene  der det egner seg slik at underlaget kommer igjennom og det kan oppstår farger.  Interferens farger passer godt til de oksyderte metallene, farger som skifter fra rødt til grønt (osv.) når vi beveger oss. Det kan være vanskelig å få fram på statiske digitale bilder".

Mine bilder er porter, instrumenter. De virkelige bildene , er ikke bildene på mine lerreter, men bildene som oppstår i tilskuerens sinn.

Vibeke Lunel  nettside.jpg

"IN TURMOIL // IN TRANSIT"

Vibeke Lunel - Malerier

 Fra 23. april til 29. mai 2022

"Siden jeg var barn har jeg hatt en dyp personlig følelse av fremmedgjøring og opplevelse av å leve utenfor den virkelige verden. Med dette som utgangspunkt leter jeg etter landskap, formasjoner og systemer som kan gi meg den følelsen av identitet og tilknytning jeg ikke alltid opplever gjennom relasjoner til mennesker.

 

Gjennom tematisk og estetisk bearbeidelse av naturens lovmessighet og gjentagende mønstre skaper jeg mitt eget imaginære kosmos. For meg er det ingen annen måte å holde ut verdens uforståelige brutalitet enn å akseptere  den som en del av en større helhet. "

 

Utstillingen er åpen i kafeens åpningstider.

Vibeke Lunel  nettside.jpg
Unborn - Damian Burgess .jpg

 Damian Burgess 

"Unborn"

Damians visuelle kunst er innen collage sjangeren. Han har to hoved tilnærminger, den ene er en type maksimalistisk collage i store og komplekse komposisjoner med elementer fra tidligere arbeider, tegning, skraping, pussing, spraymaling og sjablong. Disse bildene er mangetydige og gjennom lag på lag antyder de verdener skjult inne i andre verdener. Disse bildene tar det flere måneder å ferdigstille.

 

Den andre tilnærmingen er minimalistisk, en slags motvekt til den beskrevet over. De er som regel i små formater. Noen ganger bruker han så få som 6 elementer. Han beskriver de som et Sufi dikt eller en zen koan (gåte), og ser på de som en leken bekreftelse på det kosmiske liv, i kaotisk eksplosivitet. 

 

Begge tilnærmingene kan relateres med mystisisme. Kosmisk historiefortelling med dyr og menneskelige aktører som eksisterer i verdener bak det usynlige sløret, ufødt. UNBORN som utstillingens tittel.

 

Damian Burgess er britisk kunstner og musiker med BA i kunst fra Fine Art at Staffordshire University England. Han har bodd på Nesodden i 9 år, hans kunst har bla. blitt innkjøpt av Nesodden kommune.

bottom of page