buffet
Nydelig mat, gode samtaler og løs stemning.
BUFFET; ELEMENTER SOM PASSER SAMMEN
VÅRT BUFFETPRINSIPP ER SOM FØLGER:
Elementen på buffeten skal kle hverandre og støtte hverandre, supplere hverandre og samarbeide!
Fargene skal utfylle hverandre, smakene skal ikke kræsje.
Derfor velger vi få kjøtt og mye tilbehør. Det betyr mer arbeid for kokken, men et bedre måltid for den spisende.
Resultatet blir at man automatisk velger seg en tallerken som ser flott ut, og som smaker godt.
Alt skal være velsmakende, men tilpasset helheten.
Noen milde, noen sterke saker, noe knuspende, noe mykt.
VI ser at det virker, for folk spiser opp den maten de har tatt...
GRILLBUFFET
SOMMERENS SLAGER
Vi velger ut noen gode økologiske kjøttstykker og tilbehør som virkelig smaker! Summen blir en flott tallerken med masse smak, saftig og fargerik.
Langtidstekt nakkestek fra glade griser.
Bratwurst fra Grøstad Gris
Grillet økologisk laks med fersk estragon
Vår egen øko bbq sauce (den er helt magisk)
Dampet asparges med olivenolje og havsalt
Gulrotpesto med ingefær og sitron
Ramsløkrømme, – vi høster vill ramsløk om våren
Bakte potetbåter med olivenolje og urter
Fargesalat i grønt, rødt, gult & lilla
Hjemmelaget speltfoccacia
SJØMATSBUFFET
PERFEKT SOMMERMAT
En lett og velsmakende sommerbuffet med mange gode smaker, som passer til hvitvin/rosévin og øl:
Bakt økologisk lax med ferske ville urter og estragon.
Hvitvinsdampede blåskjell.
Reker.
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Hjemmelaget nybakt foccacia, bakte poteter.
Vår egen aïoli
Ramsløkrømme, (ramlsøk er et grønt blad av villøk. Det smaker et sted mellom gressløk og hvitløk.)
Fargesalat – en frodig mix av grønt og annet.
Rødbetfyrstikker med sitron og olje.
Hvis det er mange vegetarianere, kan vi supplere med bygg i pestobad: kokt bygg i ugresspesto. Grønt, lokalt, interessant og mettende.
REKEBUFFET
ENKELT OG VELDIG GODT
For deg som vil gjøre det enkelt, godt og rimelig:
Reker, husets brød og aïoli, salat, sitron.
FAMILIEBUFFET
FARGERIK OG MANGFOLDIG FOR BÅDE VOKSNE OG BARN
Lammeboller med gresk inspirasjon
Bakte kyllinglår med urter og krydder.
Quiche
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat.
Naturris
Grønn pesto
Dill rømme
Sologul pesto på gulrot basis med sitron og ingefær.
Fetaost
Sorte og grønne oliven
Foccacia
Fargesalat – en frodig mix av grønt, lilla, gult og rødt.
Pasta og pølser til de små.
MIDDELHAVSBUFFET
DENNE BUFFETEN PASSER TIL BÅDE SOMMER OG VINTER
Den har mye farger og smak
Lammekjøttboller med gresk inspirasjon
Kyllinglår med hint av chili og urter
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat
Gratinert fenikkel i appelsin-fløte saus med parmesan. Gul, saftig søtlig
Sorte gryte, smakfull og fyldig på basis av myke svarte bønner / Om sommeren sort linse-salat
Ris-pilaf i gult og hvitt
Lysegrønn rømme med ramsløk – Ramsløk er en norsk vill-løk vi plukker selv
Gulrotpesto: sologul, med sitron og frisk ingefær
Fargesalat – Grønne blad, gul appelsin, rød paprika, lilla rødkål i vinaigrette
Hjemmelaget speltfoccacia
Sorte oliven og økologiske, ristede nøtter.
VEGETAR / VEGAN
DU SAVNER IKKE KJØTT HER! MANGE INTERESSANTE RETTER.
Bakt aubergin med fløte og parmesan, masse urter.
Ratatouille: Sydfransk og saftig gryte med tomat, paprika, squash.
Sorte gryte: Sorte bønner, myk, fyldig og krydret gryte.
Asparges dampet, med sitronolje.
Gratinert fenikkel: dampet, så gratinert i fløte-appelsinsaus.
Nakenbygg, en gammelnordisk kornsort, med nøtter og soyasmør.
SALAT OG BRØD
Hjemmelaget speltfoccacia
Ugresspesto (skvallerkål og ramsløk)
Fargesalat – en frodig blanding av grønt, lilla, gult og rødt.
Gulrotpesto – sologul, på basis av gulrot – olje – ingefær, sitron.
Sorte kalamata oliven
Ristede nøtter med salt og litt agavesirup.
Jule-buffet / vinter-buffet
EN VELSMAKENDE HELHET AV VARME SMAKER
Nakkestek av frittløpende (tidligere) lykkelig gris
Andeconfit for de som ikke spiser svin
Appelsinsaus med sennep
Bakte økologiske poteter
Rødkål - klassisk
Bakte rødbet i biter, med krydder og salt. Forbløffende godt.
Ovnsbakte ferske dadler i bacon.
Lun linsepostei – mørk og smakfull med mye krydder og soltørket tomat. Lite fett, mye smak..
Gulrotpesto – strålende gul – på gulrot, smør, olje, ingefær og sitron.
Fargesalat med grønt, gult lilla og rødt.
DESSERT: Multer med madeira-reduksjon og vaniljeparfait