top of page

buffet

Nydelig mat, gode samtaler og løs stemning. 

MarteGarmann_energisalat_Hellviktangen.jpg

BUFFET; ELEMENTER SOM PASSER SAMMEN

 

VÅRT BUFFETPRINSIPP ER SOM FØLGER:

Elementen på buffeten skal kle hverandre og støtte hverandre, supplere hverandre og samarbeide!

Fargene skal utfylle hverandre, smakene skal ikke kræsje.

 

Derfor velger vi få kjøtt og mye tilbehør. Det betyr mer arbeid for kokken, men et bedre måltid for den spisende.

Resultatet blir at man automatisk velger seg en tallerken som ser flott ut, og som smaker godt.

Alt skal være velsmakende, men tilpasset helheten.

Noen milde, noen sterke saker, noe knuspende, noe mykt.

VI ser at det virker, for folk spiser opp den maten de har tatt...

GRILLBUFFET
SOMMERENS SLAGER

Vi velger ut noen gode økologiske kjøttstykker og tilbehør som virkelig smaker! Summen blir en flott tallerken med masse smak, saftig og fargerik.

Langtidstekt nakkestek fra glade griser.

Bratwurst fra Grøstad Gris

Grillet økologisk laks med fersk estragon

Vår egen øko bbq sauce (den er helt magisk)
Dampet asparges med olivenolje og havsalt
Gulrotpesto med ingefær og sitron

Ramsløkrømme, – vi høster vill ramsløk om våren
Bakte potetbåter med olivenolje og urter
Fargesalat i grønt, rødt, gult & lilla
Hjemmelaget speltfoccacia

2016-06-02%2019_edited_edited.jpg
Grillbuffet.jpg
Marte_Garmann_Andekonfit_2_edited.jpg
Firmafest Hellviktangen.jpg

SJØMATSBUFFET

 

PERFEKT SOMMERMAT

En lett og velsmakende sommerbuffet med mange gode smaker, som passer til hvitvin/rosévin og øl:
Bakt økologisk lax med ferske ville urter og estragon.
Hvitvinsdampede blåskjell.
Reker.
Dampet asparges med olivenolje og havsalt.
Hjemmelaget nybakt foccacia, bakte poteter.
Vår egen aïoli
Ramsløkrømme, (ramlsøk er et grønt blad av villøk. Det smaker et sted mellom gressløk og hvitløk.)
Fargesalat – en frodig mix av grønt og annet.
Rødbetfyrstikker med sitron og olje.
Hvis det er mange vegetarianere, kan vi supplere med bygg i pestobad: kokt bygg i ugresspesto. Grønt, lokalt, interessant og mettende.

REKEBUFFET

 

ENKELT OG VELDIG GODT

 

For deg som vil gjøre det enkelt, godt og rimelig:
Reker, husets brød og aïoli, salat, sitron.

FAMILIEBUFFET

FARGERIK OG MANGFOLDIG FOR BÅDE VOKSNE OG BARN

Lammeboller med gresk inspirasjon
Bakte kyllinglår med urter og krydder.
Quiche
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat.
Naturris
Grønn pesto
Dill rømme
Sologul pesto på gulrot basis med sitron og ingefær.
Fetaost
Sorte og grønne oliven
Foccacia
Fargesalat – en frodig mix av grønt, lilla, gult og rødt.

Pasta og pølser til de små.

Malerisk salat.jpg
Minestra_Marte.jpg

MIDDELHAVSBUFFET

 

DENNE BUFFETEN PASSER TIL BÅDE SOMMER OG VINTER

 

Den har mye farger og smak

Lammekjøttboller med gresk inspirasjon
Kyllinglår med hint av chili og urter
Ratatouille; saftig, smakfull sydfransk gryte med bakt aubergin, paprika og tomat
Gratinert fenikkel i appelsin-fløte saus med parmesan. Gul, saftig søtlig
Sorte gryte, smakfull og fyldig på basis av myke svarte bønner / Om sommeren sort linse-salat
Ris-pilaf i gult og hvitt
Lysegrønn rømme med ramsløk – Ramsløk er en norsk vill-løk vi plukker selv
Gulrotpesto: sologul, med sitron og frisk ingefær
Fargesalat – Grønne blad, gul appelsin, rød paprika, lilla rødkål i vinaigrette
Hjemmelaget speltfoccacia
Sorte oliven og økologiske, ristede nøtter.

VEGETAR / VEGAN

DU SAVNER IKKE KJØTT HER! MANGE INTERESSANTE RETTER.

Bakt aubergin med fløte og parmesan, masse urter.
Ratatouille: Sydfransk og saftig gryte med tomat, paprika, squash.
Sorte gryte: Sorte bønner, myk, fyldig og krydret gryte.
Asparges dampet, med sitronolje.
Gratinert fenikkel: dampet, så gratinert i fløte-appelsinsaus.
Nakenbygg, en gammelnordisk kornsort, med nøtter og soyasmør.

SALAT OG BRØD
Hjemmelaget speltfoccacia
Ugresspesto (skvallerkål og ramsløk)
Fargesalat – en frodig blanding av grønt, lilla, gult og rødt.
Gulrotpesto – sologul, på basis av gulrot – olje – ingefær, sitron.
Sorte kalamata oliven
Ristede nøtter med salt og litt agavesirup.

MarteGarmann_energisalat_Hellviktangen_e
julebord collage.jpg

Jule-buffet / vinter-buffet

EN VELSMAKENDE HELHET AV VARME SMAKER

Nakkestek av frittløpende (tidligere) lykkelig gris
Andeconfit for de som ikke spiser svin
Appelsinsaus med sennep
Bakte økologiske poteter
Rødkål - klassisk
Bakte rødbet i biter, med krydder og salt. Forbløffende godt.
Ovnsbakte ferske dadler i bacon.
Lun linsepostei – mørk og smakfull med mye krydder og soltørket tomat. Lite fett, mye smak..
Gulrotpesto – strålende gul – på gulrot, smør, olje, ingefær og sitron.
Fargesalat med grønt, gult lilla og rødt.

DESSERT: Multer med madeira-reduksjon og vaniljeparfait

Flyfoto%20Bj%C3%B8rn%20L%20Andersen%20we
bottom of page