kafé / restaurant
Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.
ÅPNINGSTIDER
Til og med 22 desember:
Lørdag 12-17
Søndag 12-18
BORDBESTILLING: SEND SMS TIL 401 46 319
Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging.
STENGT FRA JUL UT JANUAR
ÅPNER IGJEN 1. FEB
Lørdag 12-17
Søndag 12-18
ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN
Ca 80% av råvarene er økologiske.
All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården!
Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.
SALATER
ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-
Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*
(sennep* feta, mandel*cashew* )
RØDBET-CHEVRE 195.-
Bakt rødbet*med chevre og balsamico*
syltet rødløk* foccacia* salat
(chevre, spelt* og rug* i brød)
ENERGIWRAP 155.-
Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.
(samme som energisalat pluss hvete)
PULLED PORK WRAP 145,-
Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus*
coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)
HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-
Med økosmør* eller husets aioli*
(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)
BARN
LASAGNE 95.-
Velkjent vinner med lokalkjøtt av griser fra Glenne Gård. ((hvete*, egg, melk)
RISGRØT* 55.-
Den er god! Og barna merker ikke at den er laget på fullkornsris. (melk*)
KYLLINGLÅR 65.-
Biter av kyllinglår, bakte poteter
og noen rå grønnsaker.
VELG FRA VOKSEN-MENY
Barneporsjon (bare for barn) 100.-
Eller velg 3 elementer fra hele menyen.
WIENERPØLSE I LOMPE 35.-
(melk i pølsen, hvete i lompen)
VARM-MAT
TORSK PÅ NORSK 295.-
Ovnsbakt stykke fersk torsk,
potetpuree, soyasmør. bakte røtter
og syltet rødkål.
(fløte og smør)
SVIN PÅ SKOGEN 295.-
Langtidsbakt nakkestek, mør og saftig.
Rødkål, søtpotetpuree, appelsinsaus,
daddel i bacon,
(fløte i puree, kan be om å få med kokosmelk)
MINESTRA DI FARRO 175.-
Italiensk bondesuppe med spelt og røde bønner og persillepesto. Den trøster og styrker!
Serveres med focaccia.
(Spelt og rug i focaccia)
DESSERT
VANILJEIS MED MULTER * 95.-
Husets hjemmelagde iskrem, med multer, madeira-reduksjon og havrecrunch.
(fløte, egg)
BRINGEBÆR SORBET 65.-
En smak av nordens sommer!
med sjokoladesaus og bær.
CRÈME BRUÛLEE* 75.-
Den franske klassiker med vanilje.
(egg* melk*)
KAKER
OSTEKAKE / 75,-
Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*
(egg* melkeprodukter)
KRINGLE 65.-
Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*
(hvete* egg* melk* mandel*)
GULROTKAKE / 65,-
Med kremost og pasjonsfruktglasur
(spelt* egg* ost, valnøtter*)
RAW LIMEPAI / 55,-
Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*
Kokos* lime* og gurkemeie* (cashew*)
SJOKOLADEKAKE / 45,-
Klassisk sjokoladekake med melisglasur
(hvete,*egg*smør*)
COOKIE / 40,-
Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*
(egg* valnøtter* spelt* smør*)
Likte du maten? Kjøp boken!
Den nye kokeboken til Bente har kommet!
Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen.
394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.