
Kafé / Restaurant
Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Åpningstider nå og frem til jul
Lørdag 12-17
Søndag 12-18
NB! Lørdag 22. november har vi bryllup og holder stengt.
Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging.
KAFE ÅPNINGSTIDER GJENNOM ÅRET:
15. august ut sept: Søndager 12-18
Fra oktober og frem ti jul: lørdag og søndag.
Stengt fra jul og ut januar.
Åpent feb ut april lørd - sønd.
Åpent i påsken alle helligdagene.
Mai-juni bare søndager.
Skole-ferien åpent tirs-sønd. Kun kiosk lør. (bryllup)
August sept: bare søndager.
Fra oktober både lørdag og søndag.
Og så har det gått ett år.
ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN
Ca 80% av råvarene er økologiske.
All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården!
Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

SALATER HØST
ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-
Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*
(sennep* feta, mandel*cashew* )
RØDBET CHEVRE 195.-
Bakt rødbet* med balsamico,* chevre, ristede valnøtter* syltet rødløk* foccacia* med urtesmør*.
(ost, valnøtter* spelt* og rug*, smør)
ENERGIWRAP 155.-
Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.
(samme som energisalat pluss hvete)
PULLED PORK WRAP 145,-
Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus*
coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)
HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-
Med økosmør* eller husets aioli*
(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)
VARM-MAT HØST
ANDEKONFIT 298,-
Vår klassiker! Vi lager konfit av andelår med søtpotet*puré, appelsinsaus* fargesalat vinaigrette*
(sennep*, fløte i purée, du kan få med kokosmelk*)
RØDBETBURGER 249,-
Hva med en plantebasert humburger? Forbausende god! Samme tilbehør som andekonfit. (melk)
PASTA GORGONZOLA 257,-
Pasta* i kremet grønn saus med spinat*, grønnkål, fløte, gorgonzola dolce. Serveres med parmesan, cherrytomater* og kalamata oliven*
(melk, gluten)
MINESTRA DI FARRO 187.-
Italiensk bondesuppe med røde bønner*, hel spelt*, tomat* og grønnsaker*. Serveres med persillepesto og speltfoccacia* med smør.
(Melk, spelt og rug i brød)
SHAKSHUKA 227.-
Favorittlunsj! To egg* kokt i rattatouille* serveres med salat med vinaigrette*, speltfoccacia* og aïoli*
(Egg, spelt og rug i brød)
BARN
PASTA BOLOGNESE 65.-
Pasta med tomat-kjøttsaus ((hvete, ost)
KYLLINGSPYD 95.-
Økologisk kyllingfilet på spyd, ris*
rå grønnsaker* og ponzusaus*
VELG FRA VOKSEN-MENY
Barneporsjon (bare for barn) 100.-
WIENERPØLSE I LOMPE 35.-
(melk i pølsen, hvete i lompen)
KAKER
OSTEKAKE / 75,-
Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*
(egg* melkeprodukter)
RABARBRA-EPLE PAI MED KREM 85.-
Smuldre-pai rabarbra** & epler** fra hagen.
(hvete* egg* smør, fløte )
GULROTKAKE / 65,-
Med kremost og pasjonsfruktglasur
(spelt* egg* ost, valnøtter*)
RAW LIMEPAI / 65,-
Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*
Kokos* lime* og gurkemeie* (cashew*)
SJOKOLADEKAKE barn / 45,-
Klassisk sjokoladekake med melisglasur
(hvete,*egg*smør*)
AMARETTI MORBID / 45,-
Moderat sukret - små nøttkaker
med 58% sjokolade trekk*
(hasselnøtt* mandel* cashew* valnøtt,* egg*)
CREME BRULEE / 75,-
Crème Brûlée - den franske klassiker
med ekte vanilje*. (egg*,melk* fløte)
Likte du maten? Kjøp boken!
Den nye kokeboken til Bente har kommet!
Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen.
Her står alle hemmelighetene...
På tilbud: 298.- kr på Hellviktangen.
