top of page

kafé / restaurant

Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Kafe - stuene.jpg

ÅPNINGSTIDER FRA SEPTEMBER 

Lørdag 12-17(NB! Stengt 12. okt grunnet bryllup)

Søndag 12-18

Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging.

 

BORDBESTILLING:

SEND SMS TIL 401 46 319

BOOKE HELLVIKTANGEN? 
Send e-post til: 

Sol@hellviktangen.no

ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN

Ca 80% av råvarene er økologiske.

All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården! 

Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

01. lunch konkurranse Hellvik oppt 10446.jpg


SALATER

ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-

Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*

(sennep* feta, mandel*cashew* )

RØDBET-CHEVRE  195.-

Bakt rødbet*med chevre og balsamico*

syltet rødløk* foccacia* salat

(chevre, spelt* og rug* i brød)

ENERGIWRAP 155.-

Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.

(samme som energisalat pluss hvete)

 

PULLED PORK WRAP 145,-

Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus* 

 coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)

HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-

Med økosmør* eller husets aioli*

(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)

​​

BARN

KYLLINGKLUBBER 95.-

Økologisk kylling, ovnsbakte potetbåter*

 rå grønnsaker*og litt salat*

PASTA PESTO 75.-

Økologisk pasta penne, med hjemmelaget pesto

(hvete*, parmesan)

VELG FRA VOKSEN-MENY 

Barneporsjon (bare for barn) 100.-

Eller velg 3 elementer fra hele menyen. 

WIENERPØLSE I LOMPE  35.-

(melk i pølsen, hvete i lompen)

 

VARM-MAT


TORSK PÅ NORSK 285.-

Bakt torsk med hvitløkssoyasmør

Potetpurée, rødbetterninger og syltet rødløk

(Smør i saus, fløte og smør i potetpuréen)

LAMMEGRYTE MAROC  295.-  
Fyldig gryte med aprikos og mandler, tomat* stangselleri* krydder.

Salat med agurk* tomat* rødløk* og koriander, Pitabrød. (mandel i gryte, hvete i pita)

SOPPSUPPE   175.-

Kremet suppe med kantarell, traktkantarell og piggsopp fra skoken ved Fagerstrand. Serveres med focaccia og smør.

  (Spelt og rug i focaccia, fløte i suppen)

MINESTRA DI FARRO   175.-

Italiensk bondesuppe med spelt og røde bønner og persillepesto. Den trøster og styrker!

Serveres med focaccia.  

(Spelt og rug i focaccia) 

 

 

 


DESSERT

SJOKOLADE-MOUSSE* 75.-

myk nam nam med nibs*

(smør, egg)

BRINGEBÆR IS  65.-

En smak av nordens sommer!

  Bringebær* fløte* sukker*

(fløte,)

CREME BRULEE*   75.-

Den franske klassiker

crème brûlée med vanilje.

(egg* melk*)

Kaker kafeen low res.jpg

KAKER

OSTEKAKE / 75,-

Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*

(egg* melkeprodukter) 

KRINGLE  65.-

Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*

(hvete* egg* melk* mandel*)

GULROTKAKE / 65,-

Med kremost og pasjonsfruktglasur

(spelt* egg* ost, valnøtter*) 

RAW LIMEPAI / 55,-

Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*

Kokos* lime* og gurkemeie*  (cashew*)

SJOKOLADEKAKE / 45,-

Klassisk sjokoladekake med melisglasur

(hvete,*egg*smør*)

COOKIE / 40,-

Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*

(egg* valnøtter* spelt* smør*) 

Likte du maten? Kjøp boken!

Den nye kokeboken til Bente har kommet! 

Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen. 

394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

GrønnGourmet kokebok_BARE FORSIDE.jpg

ØL PA TAPP

Aass pilsner 0,5 /  102,- 

Aass pilsner 0,3 /  88,-

ØL PA FLASKE / BOKS

Sør / 92,-

Himakånå, American Blonde Ale / 98,-

Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-

Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-

Rakedis, ale med aprikos / 98,-

Slaur saison / 98,-

Wholesome stout / 122,-

Raus hubro, new England IPA / 115,-

Harstad rye pale ale / 130,-

Aass IPA mango / 108,-

Rignes lettøl / 68,-

Samuel Smith´s cider / 125,-

Vi har også en drinkmeny

 

BOBLER

Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr, frisk og fruktig.

Lessini Durello, Italia / 605,- 

Frisk med myk og balansert avslutning.

ROSÉVIN

Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,- 

Frisk og lett med røde bær

HVITVIN

Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,- 

Tørr, klar og mineralsk.

Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,- 

Lett og frisk vin.

RØDVIN

Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-

En yngre vin med sødme og rød frukt.

Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-

En tørr rødvin som passer godt til mat.

Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-

Eik og tobakk med modne tanniner.

Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.

Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-

En nydelig Pinot Noir burgunder.

HETVIN

Sherry Bodega Ximenz-Spinola  /125,-

Malmsey Maderia, 5 år / 98,-

bottom of page