top of page

kafé / restaurant

Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Kafe - stuene.jpg

KAFE ÅPNINGSTIDER 

 

BORDBESTILLING SMS: 401 46 319

(Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging) 

ÅPNINGSTIDER KAFÉEN 

JUNI

Fredag, Lørdag 12-16 - Kiosk ved knallvær 

Søndag 12-18 - Kafé 

 

JULI 

Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag 12-18 - Kafé 

Fredag, lørdag 12-16 - Kiosk ved knallvær 

(Kaféen er stengt fredager og lørdager grunnet bryllup ut september)

 

ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN

Ca 80% av råvarene er økologiske.

All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården! 

Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

01. lunch konkurranse Hellvik oppt 10446.jpg

MENY


LUNSJRETTER - (serveres hele dagen)

ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT

Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*

(sennep, feta, mandel, cashew, ) 195,-

ENERGIWRAP

Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat. (samme som energisalat pluss hvete) 155,-

 

PULLED PORK WRAP

Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus* 

 coleslaw*med grønnsaker og aïoli (egg, hvete) 145,-

HUSETS SPELTFOCACCIA 

Med økosmør* eller husets aioli*

(spelt, rug i brød, sennep, /egg i aïoli) 25,-

BARN

VELG FRA VOKSEN-MENY 

Barneporsjon (bare for barn).75.-

KYLLINGKLUBBER 75.-

bakte poteter elller ris, mais, paprika og gulrot.

WIENERPØLSE I LOMPE

Fra frittgående glade griser 35,-

MIDDAGS-RETTER (serveres hele dagen)

AFGANSKE LAMMEBOLLER

Fyldig og krydret, moderat chili. Lammeboller i tomat* med røde linser,* basmati ris, yoghurt og salat*. 

(egg, yoghurt, sennep i vinaigrette)  275,-

GRØNN GRATENG 

Med tomatsalat*, oliven, foccacia* med ramsløkpesto.  

(egg, melk, i grateng, spelt og rug i brødet, parmesan i pesto)  225,-

ANDEKONFIT   (Utttales konfiii)

Vi lager vår konfit av andeklubber fra Holte Gård.

Med søtpotetpuree, appelsinsaus, fargesalat og vinaigrette. 

(fløte i puree - kan få med kokosmelk) 255.-
 

DESSERT

CREME BRULEE*  - klassiker 65.-

(fløte, egg)

HUSETS BRINGEBÆRIS 

Med sjokoladesaus* En smak av norsk sommer!

(fløte) 45,-

HUSETS SITRON-SORBET 

 Frisk og herlig velsmakende! Med bær og havrecrunch.

(smør, egg i crunch,) 75.-

Kaker kafeen low res.jpg

KAKER

RABARBRA-PAI 75.-

Vel - kanskje ikke egentlig pai - det er rabarbra-bringebær med havrecrunch og krem.

OSTEKAKE / 75,-

Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn

(egg, laktose) 

 

GULROTKAKE / 65,-

Med kremost og pasjonsfruktglasur

(gluten, egg, laktose, valnøtter) 

 

RAW LIMEPAI / 55,-

Med cashewnøtter, dadler og spinatfyll

Kokos, lime og gurkemeie  (nøtter) 

 

DADDELKAKE / 65,-

En bunn av mandler egg og dadler med sjokoladetrekk* og rømme  

GLUTENFRI (mandler, egg, laktose)  

 

SJOKOLADEKAKE / 45,-

Klassisk sjokoladekake med melisglasur

(gluten, egg, smør)


DEADLY SIN / 55,-

Mørk og fyldig med 70% sjokolade

(valnøtter, gluten fra spelt*, egg* smør*)

COOKIE / 40,-

Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter

(egg, valnøtter, gluten (spelt) smør) 

Likte du maten? Kjøp boken!

Den nye kokeboken til Bente har kommet! 

Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen. 

394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

GrønnGourmet kokebok_BARE FORSIDE.jpg

ØL PA TAPP

Aass pilsner 0,5 /  102,- 

Aass pilsner 0,3 /  88,-

ØL PA FLASKE / BOKS

Sør / 92,-

Himakånå, American Blonde Ale / 98,-

Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-

Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-

Rakedis, ale med aprikos / 98,-

Slaur saison / 98,-

Wholesome stout / 122,-

Raus hubro, new England IPA / 115,-

Harstad rye pale ale / 130,-

Aass IPA mango / 108,-

Rignes lettøl / 68,-

Samuel Smith´s cider / 125,-

Vi har også en drinkmeny

 

BOBLER

Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr, frisk og fruktig.

Lessini Durello, Italia / 605,- 

Frisk med myk og balansert avslutning.

ROSÉVIN

Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,- 

Frisk og lett med røde bær

HVITVIN

Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,- 

Tørr, klar og mineralsk.

Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,- 

Lett og frisk vin.

RØDVIN

Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-

En yngre vin med sødme og rød frukt.

Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-

En tørr rødvin som passer godt til mat.

Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-

Eik og tobakk med modne tanniner.

Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.

Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-

En nydelig Pinot Noir burgunder.

HETVIN

Sherry Bodega Ximenz-Spinola  /125,-

Malmsey Maderia, 5 år / 98,-

bottom of page