
kafé / restaurant
Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

KAFE ÅPNINGSTIDER
SEPTEMBER
SØNDAG 12 - 18
(Stengt lørdager grunnet bryllup)
OKTOBER OG UT ÅRET
LØRDAG 12 - 17
SØNDAG 12 - 18
BORDBESTILLING SMS: 401 46 319
(Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging)
SØNDAG 12 - 18
ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN
Ca 80% av råvarene er økologiske.
All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården!
Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

MENY
LUNSJRETTER - (serveres hele dagen)
ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-
Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*
(sennep, feta, mandel, cashew, )
ENERGIWRAP 155.-
Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat. (samme som energisalat pluss hvete)
RØDBET CHEVRE SALAT 175.-
Med balsamico* røstede valnøtter* chevre, salat, syltet rødløk* foccacia* gulrotpesto* (geitost, valnøtter, spelt, rug)
PULLED PORK WRAP
Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus*
coleslaw*med grønnsaker og aïoli (egg, hvete) 145,-
HUSETS SPELTFOCACCIA
Med økosmør* eller husets aioli*
(spelt, rug i brød, sennep, /egg i aïoli) 25,-
BARN
VELG FRA VOKSEN-MENY
Barneporsjon (bare for barn).75.-
KYLLINGKLUBBER 75.-
bakte poteter elller ris, mais, paprika og gulrot.
WIENERPØLSE I LOMPE
Fra frittgående glade griser 35,-
MIDDAGS-RETTER
SØNDAGER
(serveres hele dagen)
DAGENS
VARMRØKT LAKS / 195.-
Bakte potetbåter* med urtemix, Agurksalat* dillrømme (rømme)
ANDEKONFIT - uttales konfiii / 265.-
Vi lager vår konfit av andeklubber fra Holte Gård
Med appelsinsaus, søtpotetpuré* og fargeslat* vinaigrette*
(Laktose i søtpotet, kan få laktosefri , sennep)
DAL - Indias nasjonalrett / 225.-
Dal betyr rett og slett linser: linser med karri,
Ris* yoghurt* salat, mango med koriander og sweet chili* (Yoghurt- kan velges bort.)
KANTARELL- SUPPE / 175.-
En kremet soppsuppe med kantareller** og stensopp** fra skogen,
baconterninger fra glade griser (Svartskog)*.
Serveres med brød* og smør*
(spelt, rug, fløte.)
DESSERT
HUSETS BRINGEBÆRIS
En smak av norsk sommer!
Bare 3 ingredienser: bringebær, fløte og sukker
(fløte) 65,-
RABARBRA OG VANILJE IS 85.-
Rabarbra fra hagen og bringebær, husets vaniljeis, havrecrunch (fløte, smør, egg)
HUSETS SITRON-SORBET
Frisk og herlig velsmakende! Med bær og havrecrunch.
(smør, egg i crunch,) 75.-

KAKER
EPLE-BLÅBÆR-PAI 75.-
med krem. (spelt, smør fløte)
OSTEKAKE / 75,-
Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn
(egg, laktose)
GULROTKAKE / 65,-
Med kremost og pasjonsfruktglasur
(spelt, egg, ost, valnøtter)
RAW LIMEPAI / 55,-
Frisk og grønn! Cashewnøtter, dadler og spinat
Kokos* lime* og gurkemeie* (cashew)
BROWNIE / 55,-
Mest for de voksne
Mørk sjokolade er hovedingrediensen i denne fyldige og ganske mektige biten av mørk synd.
(spelt, egg)
SJOKOLADEKAKE / 45,-
Klassisk sjokoladekake med melisglasur
(hvete, egg, smør)
COOKIE / 40,-
Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter
(egg, valnøtter, spelt, smør)
Likte du maten? Kjøp boken!
Den nye kokeboken til Bente har kommet!
Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen.
394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

ØL PA TAPP
Aass pilsner 0,5 / 102,-
Aass pilsner 0,3 / 88,-
ØL PA FLASKE / BOKS
Sør / 92,-
Himakånå, American Blonde Ale / 98,-
Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-
Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-
Rakedis, ale med aprikos / 98,-
Slaur saison / 98,-
Wholesome stout / 122,-
Raus hubro, new England IPA / 115,-
Harstad rye pale ale / 130,-
Aass IPA mango / 108,-
Rignes lettøl / 68,-
Samuel Smith´s cider / 125,-
Vi har også en drinkmeny
BOBLER
Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,-
Tørr, frisk og fruktig.
Lessini Durello, Italia / 605,-
Frisk med myk og balansert avslutning.
ROSÉVIN
Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,-
Frisk og lett med røde bær
HVITVIN
Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,-
Tørr, klar og mineralsk.
Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,-
Lett og frisk vin.
RØDVIN
Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-
En yngre vin med sødme og rød frukt.
Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-
En tørr rødvin som passer godt til mat.
Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-
Eik og tobakk med modne tanniner.
Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.
Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-
En nydelig Pinot Noir burgunder.
HETVIN
Sherry Bodega Ximenz-Spinola /125,-
Malmsey Maderia, 5 år / 98,-