kafé / restaurant
Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.
ÅPNINGSTIDER FRA SEPTEMBER
Lørdag 12-17 (NB! Stengt 12. okt grunnet bryllup)
Søndag 12-18
Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging.
BORDBESTILLING:
SEND SMS TIL 401 46 319
BOOKE HELLVIKTANGEN?
Send e-post til:
ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN
Ca 80% av råvarene er økologiske.
All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården!
Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.
SALATER
ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-
Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*
(sennep* feta, mandel*cashew* )
RØDBET-CHEVRE 195.-
Bakt rødbet*med chevre og balsamico*
syltet rødløk* foccacia* salat
(chevre, spelt* og rug* i brød)
ENERGIWRAP 155.-
Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.
(samme som energisalat pluss hvete)
PULLED PORK WRAP 145,-
Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus*
coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)
HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-
Med økosmør* eller husets aioli*
(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)
BARN
KYLLINGKLUBBER 95.-
Økologisk kylling, ovnsbakte potetbåter*
rå grønnsaker*og litt salat*
PASTA PESTO 75.-
Økologisk pasta penne, med hjemmelaget pesto
(hvete*, parmesan)
VELG FRA VOKSEN-MENY
Barneporsjon (bare for barn) 100.-
Eller velg 3 elementer fra hele menyen.
WIENERPØLSE I LOMPE 35.-
(melk i pølsen, hvete i lompen)
VARM-MAT
TORSK PÅ NORSK 285.-
Bakt torsk med hvitløkssoyasmør
Potetpurée, rødbetterninger og syltet rødløk
(Smør i saus, fløte og smør i potetpuréen)
LAMMEGRYTE MAROC 295.-
Fyldig gryte med aprikos og mandler, tomat* stangselleri* krydder.
Salat med agurk* tomat* rødløk* og koriander, Pitabrød. (mandel i gryte, hvete i pita)
SOPPSUPPE 175.-
Kremet suppe med kantarell, traktkantarell og piggsopp fra skoken ved Fagerstrand. Serveres med focaccia og smør.
(Spelt og rug i focaccia, fløte i suppen)
MINESTRA DI FARRO 175.-
Italiensk bondesuppe med spelt og røde bønner og persillepesto. Den trøster og styrker!
Serveres med focaccia.
(Spelt og rug i focaccia)
DESSERT
SJOKOLADE-MOUSSE* 75.-
myk nam nam med nibs*
(smør, egg)
BRINGEBÆR IS 65.-
En smak av nordens sommer!
Bringebær* fløte* sukker*
(fløte,)
CREME BRULEE* 75.-
Den franske klassiker
crème brûlée med vanilje.
(egg* melk*)
KAKER
OSTEKAKE / 75,-
Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*
(egg* melkeprodukter)
KRINGLE 65.-
Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*
(hvete* egg* melk* mandel*)
GULROTKAKE / 65,-
Med kremost og pasjonsfruktglasur
(spelt* egg* ost, valnøtter*)
RAW LIMEPAI / 55,-
Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*
Kokos* lime* og gurkemeie* (cashew*)
SJOKOLADEKAKE / 45,-
Klassisk sjokoladekake med melisglasur
(hvete,*egg*smør*)
COOKIE / 40,-
Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*
(egg* valnøtter* spelt* smør*)
Likte du maten? Kjøp boken!
Den nye kokeboken til Bente har kommet!
Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen.
394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.
ØL PA TAPP
Aass pilsner 0,5 / 102,-
Aass pilsner 0,3 / 88,-
ØL PA FLASKE / BOKS
Sør / 92,-
Himakånå, American Blonde Ale / 98,-
Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-
Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-
Rakedis, ale med aprikos / 98,-
Slaur saison / 98,-
Wholesome stout / 122,-
Raus hubro, new England IPA / 115,-
Harstad rye pale ale / 130,-
Aass IPA mango / 108,-
Rignes lettøl / 68,-
Samuel Smith´s cider / 125,-
Vi har også en drinkmeny
BOBLER
Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,-
Tørr, frisk og fruktig.
Lessini Durello, Italia / 605,-
Frisk med myk og balansert avslutning.
ROSÉVIN
Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,-
Frisk og lett med røde bær
HVITVIN
Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,-
Tørr, klar og mineralsk.
Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,-
Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.
Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,-
Lett og frisk vin.
RØDVIN
Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-
En yngre vin med sødme og rød frukt.
Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-
En tørr rødvin som passer godt til mat.
Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-
Eik og tobakk med modne tanniner.
Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.
Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-
En nydelig Pinot Noir burgunder.
HETVIN
Sherry Bodega Ximenz-Spinola /125,-
Malmsey Maderia, 5 år / 98,-