top of page

kafé / restaurant

Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Kafe - stuene.jpg

ÅPNINGSTIDER

Til og med 22 desember:   

Lørdag 12-17​ 

Søndag 12-18

BORDBESTILLING: SEND SMS TIL 401 46 319

Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging.

STENGT FRA JUL UT JANUAR

ÅPNER IGJEN 1. FEB

Lørdag 12-17​ 

Søndag 12-18

ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN

Ca 80% av råvarene er økologiske.

All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården! 

Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

01. lunch konkurranse Hellvik oppt 10446.jpg


SALATER

ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-

Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*

(sennep* feta, mandel*cashew* )

RØDBET-CHEVRE  195.-

Bakt rødbet*med chevre og balsamico*

syltet rødløk* foccacia* salat

(chevre, spelt* og rug* i brød)

ENERGIWRAP 155.-

Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.

(samme som energisalat pluss hvete)

 

PULLED PORK WRAP 145,-

Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus* 

 coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)

HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-

Med økosmør* eller husets aioli*

(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)

​​

BARN

LASAGNE  95.-

Velkjent vinner med lokalkjøtt av griser fra Glenne Gård. ​((hvete*, egg, melk)

RISGRØT*  55.-

Den er god! Og barna merker ikke at den er laget på fullkornsris. (melk*)

KYLLINGLÅR 65.-

Biter av kyllinglår, bakte poteter 

og noen rå grønnsaker. 

 VELG FRA VOKSEN-MENY 

Barneporsjon (bare for barn) 100.-

Eller velg 3 elementer fra hele menyen. 

WIENERPØLSE I LOMPE  35.-

(melk i pølsen, hvete i lompen)

 

VARM-MAT

TORSK PÅ NORSK 295.-  

Ovnsbakt stykke fersk torsk,

potetpuree, soyasmør. bakte røtter

og syltet rødkål.

(fløte og smør)

SVIN PÅ SKOGEN 295.-  

Langtidsbakt nakkestek, mør og saftig.

Rødkål, søtpotetpuree, appelsinsaus,

daddel i bacon,

(fløte i puree, kan be om å få med kokosmelk)

MINESTRA DI FARRO   175.-

Italiensk bondesuppe med spelt og røde bønner og persillepesto. Den trøster og styrker!

Serveres med focaccia.  

(Spelt og rug i focaccia)


DESSERT

 VANILJEIS MED MULTER * 95.-

Husets hjemmelagde iskrem, med multer, madeira-reduksjon og havrecrunch.

(fløte, egg)

BRINGEBÆR SORBET  65.-

En smak av nordens sommer!

  med sjokoladesaus og bær.

CRÈME BRUÛLEE*   75.-

Den franske klassiker med vanilje.

(egg* melk*)

Kaker kafeen low res.jpg

KAKER

OSTEKAKE / 75,-

Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*

(egg* melkeprodukter) 

KRINGLE  65.-

Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*

(hvete* egg* melk* mandel*)

GULROTKAKE / 65,-

Med kremost og pasjonsfruktglasur

(spelt* egg* ost, valnøtter*) 

RAW LIMEPAI / 55,-

Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*

Kokos* lime* og gurkemeie*  (cashew*)

SJOKOLADEKAKE / 45,-

Klassisk sjokoladekake med melisglasur

(hvete,*egg*smør*)

COOKIE / 40,-

Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*

(egg* valnøtter* spelt* smør*) 

Likte du maten? Kjøp boken!

Den nye kokeboken til Bente har kommet! 

Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen. 

394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

GrønnGourmet kokebok_BARE FORSIDE.jpg
bottom of page