top of page

kafé / restaurant

Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Kafe - stuene.jpg

KAFE ÅPNINGSTIDER 

 

SEPTEMBER

SØNDAG 12 - 18 

(Stengt lørdager grunnet bryllup) 

 

OKTOBER OG UT ÅRET 

LØRDAG 12 - 17 

SØNDAG 12 - 18 

BORDBESTILLING SMS: 401 46 319

(Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging) 

SØNDAG 12 - 18 

ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN

Ca 80% av råvarene er økologiske.

All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården! 

Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

01. lunch konkurranse Hellvik oppt 10446.jpg

MENY


LUNSJRETTER - (serveres hele dagen)

ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-

Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*

(sennep, feta, mandel, cashew, )

ENERGIWRAP 155.-

Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat. (samme som energisalat pluss hvete)

 

RØDBET CHEVRE SALAT  175.-

Med balsamico* røstede valnøtter* chevre,  salat, syltet rødløk*  foccacia* gulrotpesto* (geitost, valnøtter, spelt, rug)

PULLED PORK WRAP

Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus* 

 coleslaw*med grønnsaker og aïoli (egg, hvete) 145,-

HUSETS SPELTFOCACCIA 

Med økosmør* eller husets aioli*

(spelt, rug i brød, sennep, /egg i aïoli) 25,-

BARN

VELG FRA VOKSEN-MENY 

Barneporsjon (bare for barn).75.-

KYLLINGKLUBBER 75.-

bakte poteter elller ris, mais, paprika og gulrot.

WIENERPØLSE I LOMPE

Fra frittgående glade griser 35,-

MIDDAGS-RETTER

SØNDAGER

(serveres hele dagen)

DAGENS

VARMRØKT LAKS  / 195.-  
Bakte potetbåter* med urtemix, Agurksalat*  dillrømme (rømme)

ANDEKONFIT - uttales konfiii / 265.-
Vi lager vår konfit av andeklubber fra Holte Gård
Med appelsinsaus, søtpotetpuré* og fargeslat*
vinaigrette*
(Laktose i søtpotet, kan få laktosefri , sennep)

DAL - Indias nasjonalrett /  225.-
Dal betyr rett og slett linser:  linser med karri,
Ris* yoghurt* salat, mango med koriander og sweet chili*  (Yoghurt- kan velges bort.)

KANTARELL- SUPPE /  175.-
En kremet soppsuppe med kantareller** og stensopp** fra skogen,  
baconterninger fra glade griser (Svartskog)*.
Serveres med brød* og smør*
(spelt, rug, fløte.)

 

DESSERT

HUSETS BRINGEBÆRIS 

 En smak av norsk sommer!

Bare 3 ingredienser: bringebær, fløte og sukker

(fløte) 65,-

RABARBRA OG VANILJE IS  85.-

Rabarbra fra hagen og bringebær, husets vaniljeis, havrecrunch  (fløte, smør, egg)

HUSETS SITRON-SORBET 

 Frisk og herlig velsmakende! Med bær og havrecrunch.

(smør, egg i crunch,) 75.-

Kaker kafeen low res.jpg

KAKER

EPLE-BLÅBÆR-PAI 75.-

med krem. (spelt, smør fløte)

OSTEKAKE / 75,-

Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn

(egg, laktose) 

 

GULROTKAKE / 65,-

Med kremost og pasjonsfruktglasur

(spelt, egg, ost, valnøtter) 

RAW LIMEPAI / 55,-

Frisk og grønn! Cashewnøtter, dadler og spinat

Kokos* lime* og gurkemeie*  (cashew) 

BROWNIE / 55,-

Mest for de voksne

Mørk sjokolade er hovedingrediensen i denne fyldige og ganske mektige biten av mørk synd.

(spelt, egg)

SJOKOLADEKAKE / 45,-

Klassisk sjokoladekake med melisglasur

(hvete, egg, smør)

COOKIE / 40,-

Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter

(egg, valnøtter, spelt, smør) 

Likte du maten? Kjøp boken!

Den nye kokeboken til Bente har kommet! 

Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen. 

394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

GrønnGourmet kokebok_BARE FORSIDE.jpg

ØL PA TAPP

Aass pilsner 0,5 /  102,- 

Aass pilsner 0,3 /  88,-

ØL PA FLASKE / BOKS

Sør / 92,-

Himakånå, American Blonde Ale / 98,-

Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-

Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-

Rakedis, ale med aprikos / 98,-

Slaur saison / 98,-

Wholesome stout / 122,-

Raus hubro, new England IPA / 115,-

Harstad rye pale ale / 130,-

Aass IPA mango / 108,-

Rignes lettøl / 68,-

Samuel Smith´s cider / 125,-

Vi har også en drinkmeny

 

BOBLER

Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr, frisk og fruktig.

Lessini Durello, Italia / 605,- 

Frisk med myk og balansert avslutning.

ROSÉVIN

Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,- 

Frisk og lett med røde bær

HVITVIN

Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,- 

Tørr, klar og mineralsk.

Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,- 

Lett og frisk vin.

RØDVIN

Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-

En yngre vin med sødme og rød frukt.

Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-

En tørr rødvin som passer godt til mat.

Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-

Eik og tobakk med modne tanniner.

Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.

Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-

En nydelig Pinot Noir burgunder.

HETVIN

Sherry Bodega Ximenz-Spinola  /125,-

Malmsey Maderia, 5 år / 98,-

bottom of page