top of page

kafé / restaurant

Her får du god mat, både middag og lunch, kaker og kaffe. Vi har ca 80% økologiske råvarer, og all maten er laget fra bunnen på vårt kjøkken.

Kafe - stuene.jpg

Kafeen er åpen:

Lørdag 12-17. Søndag 12-18.

Fra 25 mai:     Søndager. 12-18

BORDBESTILLING SMS: 401 46 319

(Kjøkkenet lukker en halvtime før stenging) 

Se meny lenger ned.

SØNDAG 12 - 18 

ØKOLOGISK MAT PÅ HELLVIKTANGEN

Ca 80% av råvarene er økologiske.

All maten er laget fra bunnen av råvarer, ingen industri-ferdigmat her i gården! 

Vi tilbyr mat for de som kommer for god mat og gode kaker , og for de som vil ha noe ekstra sunt. Vi har alltid en vegetar og vegan på menyen. Bente startet sin mat-karriere med å lage vegetarmat på Spisestedet i Hjelmsgate på 70- tallet, og nekter å gi opp å servere plantebasert mat. Men - dette suppleres av kjøtt, fisk og fugl.

01. lunch konkurranse Hellvik oppt 10446.jpg


SALATER

ENERGISALAT- VÅR SIGNATUR-RETT 195.-

Den ultimate lunch. Du holder energi og farten oppe på denne sunne mixen. Spirer* hummus* gulrotpesto* råkost* grønn salat* feta, ristede nøtter* kalamata oliven* vinaigrette*

(sennep* feta, mandel*cashew* )

ENERGIWRAP 155.-

Vår energisalat som deilig wrap: en mindre og mykere utgave av energisalat.

(samme som energisalat pluss hvete)

 

PULLED PORK WRAP 145,-

Nakkestek fra våre glade griser, med vår bbqsaus* 

 coleslaw*med grønnsaker og aïoli* (egg*hvete)

HUSETS SPELTFOCACCIA 25,-

Med økosmør* eller husets aioli*

(spelt* rug* i brød, sennep*/egg* i aïoli)

BARN

KYLLINGKLUBBER 95.-

Økologisk kylling, ovnsbakte pommes frites*

 rå gulrot* mais.

LASAGNE* 125.-

Øko kjøtt fra Glenne Gård - tomatsaus- hvit saus, ost Rå gulrot* paprika* appelsin* litt salat*

(melk* spelt, hvete)

VELG FRA VOKSEN-MENY 

Barneporsjon (bare for barn) 100.-

 

KJØTTFULL LAMMEPØLSE I LOMPE  35,-

(iMelk pølsen. Hvete i lompen)

VARM-MAT


LINSESUPPE  / 155,-
Mild og smakfull. Plantebasert!
Grønnsaker* røde linser* kokosmelk*
ingefær* hvitløk, chil*

SOPP-SUPPE med bacon/  165.-
Økologisk dyrket shitakesopp* i kremet suppe, med bacon* og persille.

(melk)

ANDEKONFIT   285.-  
Det salte kjøttet, den søte pureen,

den friske sausen, salat.
Andeklubber fra Holte Gård, søtpotetpuree*  
appelsinsaus* fargesalat* vinaigrette*
 
(fløte i søtpotetpuree - du kan få med kokosmelk i stedet. Sennep i vinaigrette )

GRØNN GRATENG  265.-

Grønn og saftig,  med fargesalat og svart linsesalat med syltet rødløk og foccacia 

( egg, melk, spelt og rug i brødet)

DESSERT

SJOKOLADE-MOUSSE 65.-

myk nam nam med nibs

(smør, egg)

CREME BRULEE  65.-

Med rosmarin og honning! 

(fløte,  egg*)

JORDBÆR IS  65.-

En smak av nordens sommer!

  Jordbær* fløte* sukker*

(fløte,)

Kaker kafeen low res.jpg

KAKER

EPLE-BLÅBÆR-PAI 75.-

med krem. (spelt* smør* fløte)

OSTEKAKE / 75,-

Med pasjonsfrukt, og glutenfri havrebunn*

(egg* melkeprodukter) 

KRINGLE  65.-

Vår supergode kringle med mandel* og aprikos*

(hvete* egg* melk* mandel*)

GULROTKAKE / 65,-

Med kremost og pasjonsfruktglasur

(spelt* egg* ost, valnøtter*) 

RAW LIMEPAI / 55,-

Frisk og grønn! Cashewnøtter* dadler og spinat*

Kokos* lime* og gurkemeie*  (cashew*)

SJOKOLADEKAKE / 45,-

Klassisk sjokoladekake med melisglasur

(hvete,*egg*smør*)

COOKIE / 40,-

Amerikansk oppskrift, med sjokoladebiter*

(egg* valnøtter* spelt* smør*) 

Likte du maten? Kjøp boken!

Den nye kokeboken til Bente har kommet! 

Med utgangspunkt i maten på Hellviktangen. 

394.- kr til salgs på Hellviktangen og i bokhandelen. Det ble en flott bok med nydelige bilder av Marte Garmann.

GrønnGourmet kokebok_BARE FORSIDE.jpg

ØL PA TAPP

Aass pilsner 0,5 /  102,- 

Aass pilsner 0,3 /  88,-

ØL PA FLASKE / BOKS

Sør / 92,-

Himakånå, American Blonde Ale / 98,-

Bringebærsafari, Surøl med bringebær / 98,-

Humlesus, Citra hop pale ale / 115,-

Rakedis, ale med aprikos / 98,-

Slaur saison / 98,-

Wholesome stout / 122,-

Raus hubro, new England IPA / 115,-

Harstad rye pale ale / 130,-

Aass IPA mango / 108,-

Rignes lettøl / 68,-

Samuel Smith´s cider / 125,-

Vi har også en drinkmeny

 

BOBLER

Cava, Frances Ricart, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr, frisk og fruktig.

Lessini Durello, Italia / 605,- 

Frisk med myk og balansert avslutning.

ROSÉVIN

Hacienda Lopez De Haro Rosada, Spania / 495,- / 102,- 

Frisk og lett med røde bær

HVITVIN

Lopez De Haro, Rioja Bianco, Spania / 495,- / 102,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Bardos verdejo fra Rueda, Spania 2020 / 540,- 

Tørr, klar og mineralsk.

Raddeck, Riesling Trocken, Tyskland / 560,- 

Tørr med smak av moden frukt med innslag av fat.

Fattori, Sauvignon Blanch Vecchie scole, Italia 2017 / 620,- 

Lett og frisk vin.

RØDVIN

Hacienda Lopez de haro Temparanillo, Spania / 535,- / 115,-

En yngre vin med sødme og rød frukt.

Bohedal Tinto Joven Rioja, Spania / 435,- / 90,-

En tørr rødvin som passer godt til mat.

Hacienda Lopez de Haro Reserva 2016, Spania / 585,-

Eik og tobakk med modne tanniner.

Bardos Romántica, Spania / 575,-
En mørk, fyldig og myk vin, preg av modne bær.

Jean-Jacques Girard Bourgogne Pinot Noir, Frankrike / 675,-

En nydelig Pinot Noir burgunder.

HETVIN

Sherry Bodega Ximenz-Spinola  /125,-

Malmsey Maderia, 5 år / 98,-

bottom of page