top of page

søn. 28. apr.

|

Hellviktangen Kunstkafé

VERNISSAGE

BRIT SØRLI OG HELGA GOSLI

VERNISSAGE
VERNISSAGE

Tid og sted

28. apr. 2024, 18:00

Hellviktangen Kunstkafé , Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

HELGA GLOSLI OG BRIT SØRLI

HELGA GLOSLI (Kunstfaglærer og billedskaper) stiller ut bilder som uttrykker «inntrykk fra reiser» Fargen er med på å forsterke innholdet og er også brukt symbolsk. Teknikken er foto og tegning med pastell.

BRIT SØRLI er tekstilkunstner og har siden 1980-tallet hovedsakelig arbeidet med vev, men i en periode også med tekstbaserte korsstingsbroderier. Her arbeidet hun med korssting på tradisjonelt vis, mens tekstene tilfører et innblikk i et moderne kvinneliv fylt av ambivalens og raseri.

Hennes tidlige abstrakte vevarbeider er oftest svarte og har et minimalistisk uttrykk. Motivene er enkle tegn eller geometriske grunnformer i streng komposisjon på store formater. Brit jobber ofte skulpturelt og arkitektonisk med mettede svarte, vevde flater. Arbeidene skaper et mektig og absolutt mørke.

De nyeste arbeidene har sluppet lyset til, og er mer livlige og håpefulle. Selv om motivene fortsatt er av strengt komponerte geometriske former, har nå solen fått en plass blant disse. Brit arbeider nå i mindre formater og med mykere former. De skulpturelle arbeidene gir rom til både det organiske og tilfeldige.

Utstillingen henger fra 28. april frem til 16. juni.

Vernissagen starter 18:00. 

Kaféen er åpen for matbestillinger frem til 18, så kom gjerne en time før om du ønsker å spise. 

VELKOMMEN! 

Del med dine venner

bottom of page