top of page

søn. 12. sep.

|

Nesoddtangen

«UNDER STJERNONE» ein poesikonsert. Hildegun Riise les Olav H. Hauge

Hildegun Riise les dikt og dagboknotatar av Olav H.Hauge til musikk av Edvard Askeland og ilag med strålande musikarar som: Per Jørgensen - trompet, Terje Isungset - slagverk, Eivind Aarset - gitar og Edvard Askeland - bass

Registration is Closed
See other events
«UNDER STJERNONE»  ein poesikonsert.    Hildegun Riise les  Olav H. Hauge
«UNDER STJERNONE»  ein poesikonsert.    Hildegun Riise les  Olav H. Hauge

Tid og sted

12. sep. 2021, 19:30

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

KJØP BILLETT HER! 375 kr 

"Hauge er ein av dei diktarane ein aldri vert ferdig med. Det handlar om dei små detaljane og dei store livsgåtene som følgjer ein gjennom livet. Eg oppdagar stadig nye skattar hjå Hauge. ”Under stjernone” er ikkje berre ei reise i diktinga hans, men også i eit menneskeliv," seier skodespelaren.

“Hildegun Riise - norges vakreste stemme? Når hun leser dikt, blir du hypnotisk nærværende - alt blir så tydelig, så gripende, så klart. Hun mestrer stillhet og pauser på en måte som gjør at alt trer frem. Vi har i mange år prøvd å få henne tilbake til Hellviktangen - og ENDLIG! Kjenn din besøkelsestid!”  (Bente)

Dei skal spele i alt 10 konsertar i Sør-Norge i september. Turnen er støtta av Norsk kulturfond.

Hildegun Riise og Edvard Askeland presenterte sitt Olav H. Hauge-program første gong på Vossa-jazz i 2005. året etter var prosjektet på ein 3 vekers turnée  i Sør-Norge for  Rikskonsertane. Det vart ei magisk forestilling som vart svært godt motteke av publikum. Palmesundag i 2019 ville Vossajazz ha programmet attende og det samla seg ei fullsett Vangskyrkje til denne kvelden.

Hauge (1908-1994) som heile livet budde i Ulvik, vert rekna som ein av dei største norske lyrikarane. Han skaffa seg tidleg kunnskap om verdspoesi og språk. Dikta hans, som ofte tek utgangspunkt i det nære og i naturen, gjev både innsyn og utsyn. Forfattarskapet er møtt med internasjonal interesse og dikta er omsett til fleire språk.

Plate

”Under stjernone” er innspelt på CD som og vert å få  kjøpt på konsertane. (lydoglag.no)

Del med dine venner

bottom of page