top of page

fre. 12. juli

|

Hellviktangen Kunstkafé

TRYGVE SKAUG

TRYGVE SKAUG
TRYGVE SKAUG

Tid og sted

12. juli 2024, 20:00 – 23:00

Hellviktangen Kunstkafé, Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

FREDAG 12. JULI kommer TRYGVE SKAUG til Hellviktangen!

Den folkekjære artisten er kjent for å synge og skrive dikt om de virkelig nære tingene i livet. Trygve Skaug er låtskriver, musiker og en av Norges mestselgende lyrikere.

Han var vokalist i bandet StMorritz siden oppstarten i 2006 før han gikk solo i 2012. Siden har han utgitt ni egne album, og i 2017 ble den folkekjære poeten og artisten nominert til Spellemannprisen for albumet «Sanger du skal få når jeg dør».

Skaug er en populær artist med omfattende konsertvirksomhet over hele landet. Soloalbumene hans får strålende anmeldelser. Tekstene tar opp tema knyttet til identitet, tilknytning og tilhørighet i et nært og personlig språk. Mesteparten av låtmaterialet er skrevet av Skaug selv. Han har også samarbeidet med og levert materiale for en rekke andre norske artister, som Marthe Wang, Harpreet Bansal, Thea Hjelmeland og Marthe Valle

Våren 2021 deltok han i TV2s populære program «Hver gang vi møtes».

BILLETTER: 450/200.- (reservert uføretrygdede og minstepensjonister)

VELG BILLETT FOR HVOR DU VIL SITTE: 

Terrassen under tak - innslipp 18.00 

På plenen foran scenen - innslipp 18.30 

Konsertstart: 20:00

Kom for en bedre middag og samvær før konserten! 

Vi har bord og stoler til alle (ingen bordbestilling på sommerkonsertene).

MER OM ARTISTEN: Skaug leverte også låtmaterialet til pop/rock-gruppa StMorritz, som debuterte i 2010 med albumet Tusenvis av ting. Albumet fikk gode kritikker, og singelen «Prøve meg igjen» ble den mest spilte låta på NRK P1 samme år. Gruppa fikk også mye oppmerksomhet for sitt pressestunt i forbindelse med lanseringen, da de i samarbeid med flyselskapet Widerøe spilte 40 konserter på 40 timer rundt omkring i Norge.

Tekstene hans deles vidt og bredt, også på sosiale medier. Diktsamlingene «Følg med nå» (2019) og «Ikke slipp» (2020) er alene trykket i over 42 000 eksemplarer. Også senere samlinger, som «Hjemmekamp» (2020), «Opprykk» (2021) og «Dikt til navngitte menn» (2022) har blitt oppsiktsvekkende suksesser. I et intervju med VG sier Trygve Skaug selv om suksessen: – At folk finner trøst i mine ord, trøster meg også. Tekstene mine er skrevet veldig nakent, ærlig og upretensiøst. Derfor treffer det meg hardt når jeg kan være der for andre.

Senere samme år ble han tildelt Bjørg Vik-prisen for «.. evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som Instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått nye generasjoner til å lese poesi.»

Foto: © FKP Scorpio Norge Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom

Del med dine venner

bottom of page