top of page

fre. 22. sep.

|

Hellviktangen Kunstkafé

TORA AUGESTAD, MATHIAS EICK og TORBJØRN DYRUD

KLASSISK HØST på Hellviktangen

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
TORA AUGESTAD, MATHIAS EICK og TORBJØRN DYRUD
TORA AUGESTAD, MATHIAS EICK og TORBJØRN DYRUD

Tid og sted

22. sep. 2023, 20:00

Hellviktangen Kunstkafé , Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

BILLETTER 375.- / 200.- KLIKK HER

Trioen Augestad/Eick/Dyrud framfører nordisk lyrikk av blant andre Inger Hagerup og Henrik Wergeland i helt nye tonesettinger.  Musikken er komponert og arrangert av de tre selv, og bærer preg av deres personligheter og musikalske uttrykk. 

Vi får bli med inn i en romantisk og tidvis melankolsk verden gjennom melodiøs sangkunst og vakker musikk. Dynamisk og elegant beveger de tre seg i samspillet mellom det vokale og det instrumentelle, men hele tiden med utgangspunkt i diktet de gjør musisk levende og nært. - Det har vært en kunstnerisk målsetting å løfte fram den nordiske lyrikken i et moderne klassisk og tilgjengelig tonespråk, forteller Tora.

VERDENSPREMIERE

Tora Augestad, Mathias Eick og Torbjørn Dyrud har gjennom årene spilt sammen i flere sammenhenger, som i «Music For a While» og i Stian Carstensen sitt band foruten i diverse andre konstellasjoner. Nå har de begynt å jobbe sammen som trio og høsten 2023 spiller de inn et nytt album med egne komposisjoner. Men aller først er det vi som får høre dem på Hellviktangen! Vi får altså æren av en verdenspremiere! 

Dette er første konsert ut i vår nye konsertserie – KLASSISK HØST på Hellviktangen. 

Tora Augestad , mezzosopran - vokal og komposisjon

Mathias Eick - trompet, vokal og komposisjon

Torbjørn Dyrud, piano, vokal og komposisjon

Dørene åpner kl. 18.30

Kom gjerne fra dørene åpner for å nyte en bedre middag før de begynner å spille. Da får dere også de beste plassene. Konserten spilles under tak på oppvarmet lukket terrasse. VELKOMMEN!

OM ARTISTENE:

TORA AUGESTAD – sanger (mezzosopran) og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, klassisk, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun har omfattende studier i både klassisk- og jazzsang i Norge, Sverige og Tyskland.

Augestad har bestilt verker av en rekke norske og utenlandske komponister og framført dem med bl.a. de filharmoniske orkestrene i Oslo og Bergen samt kjente ensembler som Ensemble Modern og Oslo Sinfonietta. En rekke større verk er skrevet med henne i hovedrollen: operaene Adam & Eve – A Divine Comedy (2015) av Cecilie Ore, Wüstenbuch av Beat Furrer (2010) og Dagny – En operacabarét (2017) av Henning Sommerro.  

Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og trompetist Mathias Eick. Hun er bosatt i Berlin.

I 2015 ble hun nominert til Nordisk råds musikkpris for sitt samlede virke. I 2018 ble hun kåret til årets uøver av Norsk Komponistforening, og i 2019 vant hun Spellemannsprisen klassisk for platen «Portraying Passion».

MATHIAS EICK - trompetist og multiinstrumentalist (kontrabass, piano, vibrafon, gitar, mm.) innen jazz og beslektet musikk. Komponist og arrangør. Siden slutten av 2000-tallet har han vært en av Norges mest sentrale jazzutøvere med stor suksess både innen- og utlands. I ti år var han med i bandet Motif, og fikk mye kammermusikalsk og improvisatorisk erfaring med seg derfra. Han debuterte som soloartist i 2008, og har turnert i over 10 land med Mathias Eick Quintet. Eicks musikk blander jazz med kammermusikk, populærmusikk og elektronisk musikk og når et større publikum enn kun jazzmiljøet. Hans myke og luftige trompetklang gjør ham umiddelbart gjenkjennelig.

Eick har samarbeidet med og medvirket på innspillinger og konserter med en lang rekke store artister, som Jaga Jazzist og Trondheim Jazzorkester (blant annet med Chick Corea), Audun Erlien, Tore Brunborg, Jon Balke, Stian Carstensen og «Music for a While». Han er en del av bandet til Manu Katché, har spilt kirkemusikk med Torbjørn Dyrud og turnert med Thomas Dybdahl.

TORBJØRN DYRUD – musiker (orgel, piano), sanger, komponist og tekstforfatter, foruten kordirigent. Han har bakgrunn fra Ten Sing og studerte kirkemusikk og kordireksjon i både Norge og Sverige. Dyrud har bl.a. vært dirigent for vokalensemblet Ginnungagap. I 2004 komponerte han vokalverket Lovesongs, en trilogi som ble urfremført med Ginnungagap i Gamle Aker kirke under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i 2004. Samme år mottok han TONOs Edvard-pris i kategorien vokalmusikk for dette verket. Dyrud har også vært dirigent for Oslo kammerkor.

Blant en lang rekke utgivelser av både egne album og innspilte korverker kan nevnes «Quietly to the Fields» (2008) og «Alabaster Box Liturgy» (2009) med henholdsvis piano- og orgelimprovisasjoner. Dyruds pasjonsmusikk «Out of Darkness» (2014) med Nidaros Domkor ble Grammy-nominert samme år, og hans kormusikk framføres jevnlig rundt omkring i verden. Han har også skrevet musikk til to barnemusikaler, der «Robin Hood - Heller fredløs enn pingle» ble nominert til Musikkteaterprisen i 2017.

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom

Del med dine venner

bottom of page