top of page

søn. 28. juli

|

Hellviktangen Kunstkafé

THOMAS DYBDAHL

THOMAS DYBDAHL
THOMAS DYBDAHL

Tid og sted

28. juli 2024, 20:00 – 23:00

Hellviktangen Kunstkafé , Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

Søndag 28. juli kommer THOMAS DYBDAHL tilbake – som han lovet sist. Konserten i fjor var fantastisk, et fullsatt publikum nøt musikken hans i fulle drag, og folk ba oss - vær så snill, han må få komme neste år også! Så da så..!

THOMAS DYBDAHL. Sangeren, gitaristen og låtskriveren fra Sandnes har på mange måter blitt Norges egen folk-soul-helt. I over 20 år har han levert vakre og tidvis såre låter, lavmælt og melodisk i detaljrike lydlandskap, både live på scenen og i sine mange kritikerroste og prisvinnende album.

Thomas Dybdahl tok landet med storm med debutalbumet "That Great October Sound" i 2002. Han er en av våre fremste artister og låtskrivere, og har vært nominert og vunnet en lang rekke priser – bl.a. flere ganger både Spellemann- og Amandaprisen, og vært nominert til Grammy. Foruten ti soloalbum har han laget fantastisk filmmusikk til flere filmer og har samarbeidet med en utrolig rekke med artister – som Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Christel Alsos, Marion Ravn, Synne Sanden og Øystein Greni, for å nevne noen få. En solokonsert med Thomas Dybdahl er en sjanse til å høre låtene hans slik de ble til opprinnelig. I tillegg til å presentere klassikere fra en lang karriere spiller han også nyutgitt og nyskrevet materiale på sine solokonserter.

Nå er han tilbake på Hellviktangen, og vi gleder oss! VELKOMMEN!

BILLETTER: 450/200.- KLIKK HER 

VELG BILLETT FOR HVOR DU VIL SITTE: 

Terrassen under tak - innslipp kl 18.00 

På plenen foran scenen - innslipp kl 18.30 

Konsertstart: KL 20:00

Kom for en bedre middag og samvær før konserten! Vi har bord og stoler til alle (ingen bordbestilling på sommerkonsertene).

MER OM ARTISTEN: I 2020 overrasket Dybdahl alle med sitt niende album "Fever" som markerte en særegen retningsendring musikalsk. Han gikk noe bort fra det som tidligere hadde båret preg av en sjelfull stemning med innslag av indiepop, og tok steget videre til et mer funky og soulfylt univers.

Hans nyeste album «Teenage Astronauts» omtales allerede som et mesterverk, Dybdahls karakteristiske falsett svever skjørt og luftig gjennom et blueslandskap, elegant akkompagnert av akustisk gitar og et strykeorkester. En nostalgisk hyllest til ungdommens uskyld, mot og følelse av uovervinnelighet.

Han ble først kjent som gitarist i Stavanger-bandet Quadraphonics. Så debuterte han som soloartist med albumet “That Great October Sound” (2002), som innbrakte ham Spellemannprisen for beste popsolist. Oppfølgeren “Stray Dogs” (2003) høstet også ros fra kritikerne, og med “One Day You'll Dance for Me, New York City” (2004) fullførte han sin såkalte oktobertrilogi.

I likhet med forgjengeren gikk “Science” (2006, Spellemannprisen) og “Waiting For That One Clear Moment” (2010) til topps på VG-lista. I 2013 kom “What's Left Is Forever”, som ble nominert til en Grammypris. Samme år lagde han musikken til filmen Eventyrland. Han ble nominert til Amandaprisen for musikken til “Now It's Dark” (2018).

Ep-en “Thomas Dybdahl & In The Country” (2015) er et samarbeid med jazzbandet In The Country. I 2016 kom ep-en “History”, som er et samarbeid med artisten Coucheron. Året etter utga Dybdahl albumet “The Great Plains”. Han fulgte opp med “All These Things” i 2018 og “Fever” i 2020. For sin musikk til filmen “Tottori! Sommeren vi var alene” (2020) vant han Amandaprisen.

Foto: © TimeOut Agency

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom.

Del med dine venner

bottom of page