top of page

fre. 04. nov.

|

Nesoddtangen

SARAH CAMILLE - med Sidiki Camara og Jørn Erik Ahlsen Alkanger

En sjelden kombinasjon av det poetiske og det musiske som skaper et eget rom av nærhet, av sannhet

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
SARAH CAMILLE - med Sidiki Camara og Jørn Erik Ahlsen Alkanger
SARAH CAMILLE - med Sidiki Camara og Jørn Erik Ahlsen Alkanger

Tid og sted

04. nov. 2022, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER: Ordinær: 290.- Student/Honnør: 150.-

SARAH CAMILLE kommer til Hellviktangen! Med sin unike stemmeklang og evne til å skape enkle og dype fortellinger på norsk, fransk og creole beveger hun seg i landskapet mellom vise, folk, jazz og world music – og POESI - en sjelden kombinasjon av det poetiske og det musiske som skaper et eget rom av nærhet, av sannhet.

Tekstene hennes er fulle av lekenhet og rytme, av glede og håp, men også alvor, lengsel og savn. Som poet lodder hun dypt i det menneskelige, ingen går uberørt fra hennes konserter!

Denne kvelden får vi både høre sanger fra «Vingeslag» som kom på KKV i fjor (et smykke av et album!), og fra resten av hennes repertoar. Det blir en musikalsk og poetisk beretning om nærhet og avstand, ro og bevegelse du bør unne deg å få oppleve.

Med seg har hun to fantastiske musikere - Nesoddens egen eminente gitarist Jørn Erik Alfsen Alkanger og perkusjonisten Sidiki Camara fra Mali, begge har preget det norske jazzlandskapet i flere år.

Lytt på Spotify: https://open.spotify.com/artist/36FPs71gTf43ZCU5x6a39i...

Sarah Camille – vokal Jørn Erik Ahlsen Alkanger – gitar, vokal Sidiki Camara – perkusjon, n’goni, vokal Lyd: Jon Anders Aagaard

Dørene åpner kl. 18.30

Kom gjerne tidlig for en deilig middag i godt selskap før de begynner å spille. Da får du også den beste plasseringen, men det er bord til alle. VELKOMMEN!

MER OM ARTISTENE:

SARAH CAMILLEs myke og nære vokal og unike utstråling treffer både hennes unge og voksne publikum sterkt. Hun er født i Paris, oppvokst i Oslo, med røtter fra Martinique på mors side og Stavanger på fars side.

Også kunstnerisk flyter Sarah fritt mellom flere verdener: Hun har lenge drevet med poesi, og i 2011 ble hun norgesmester i poesislam. Hun har medvirket som forteller og tekstforfatter i flere scenekunstprosjekter og var nylig aktuell med ny dramatikk på Kilden teater og konserthus i Kristiansand. For albumet «Spor av dråper og røde nebb» fikk hun Spellemannsprisen for beste barneplate.

Mer om Sarah Camille: https://www.sarahcamille.com/

JØRN ERIK AHLSEN ALKANGERs gitarspill binder jazz og verdensmusikk sammen på en kreativ og spennende måte. Med en bakgrunn som spenner fra norsk improvisasjonsmusikk via taarab fra Zanzibar til norsk folkemusikk, jazz og rock har Ahlsen Alkanger skapt et særegent musikalsk uttrykk.

I samarbeid med andre musikere beholder han sitt utrykk og dykker alltid dypt i den musikalske materien med hele seg; enten det er i Sarah Camille sitt poetiske landskap, med improvisasjonsduoen kÖök sitt indistruelle elektroniske lydbilde, i verdensrommet med Anette Askvik, med fuzzpedaler med Karl Seglem eller som Egil Olsen sitt sidekick på el-bass og gitarer.

Mer om Jørn Erik: www.jornerik.com

SIDIKI CAMARA er en perkusjonist fra Mali, bosatt i Norge siden 2006, som med sitt utgangspunkt i mande-musikken har brakt vestafrikanske rytmer inn i norsk og internasjonal jazz. I tillegg til perkusjonsinstrumentene djembe og kalebass spiller han melodiske instrumenter som balafon og det tradisjonelle strengeinstrumentet n’goni, som er beslektet med den mer kjente koraen.

Sidiki har reist verden rundt som soloperkusjonist med Malis nasjonalballett. Han har vært gjesteartist på flere turneer med Bill Frisells New Quartet og er fast med i Frisells gruppe The Inter Continentals. Etter at Camara flyttet til Norge i 2006 har han samarbeidet med ledende norske jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Audun Erlien og Bendik Hofseth.

Mer om Sidiki: http://www.sidikicamara.com/

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom

Del med dine venner

bottom of page