top of page

fre. 13. okt.

|

Hellviktangen Kunstkafé

SARA ÖVINGE, KJETIL BJERKESTRAND, EIVIND AARSET og HELGE NORBAKKEN

Klassisk høst på Hellviktangen!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
SARA ÖVINGE, KJETIL BJERKESTRAND, EIVIND AARSET og HELGE NORBAKKEN
SARA ÖVINGE, KJETIL BJERKESTRAND, EIVIND AARSET og HELGE NORBAKKEN

Tid og sted

13. okt. 2023, 20:00

Hellviktangen Kunstkafé, Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

BILLETTER KLIKK HER  375/200.-  

Det er med stor glede vi kan presentere en unik konsert denne kvelden. Musikken er i hovedsak skrevet og arrangert av KJETIL BJERKESTRAND, og noe av EIVIND AARSET. Å komme inn i Bjerkestrands musikalske univers er en gripende opplevelse. Han er uten tvil en av landets mest kreative og allsidige musikere/komponister/arrangører.

Vi får høre musikk Bjerkestrand har skrevet tidligere og noe nytt samt noen stykker fra hans første fiolinkonsert, skrevet for SARA ØVINGE og strykekvartett fra hennes nye album som ble spilt inn med Det Norske Kammerorkester, og som nylig fikk terningkast 6. 

Konserten er et levende, lekent og kreativt samspill mellom eksepsjonelle musikere med hvert sitt uttrykk, og tidvis sjangeroverskridende elementer, men hvor den klassiske inspirasjonen gjennomstrømmer musikken. 

Med seg har Bjerkestrand tre fantastiske musikere - Eivind Aarset på gitarer, Helge Norbakken på trommer/perkusjon og Sara Övinge på fiolin. De har alle tre store internasjonale karrierer, med særdeles personlige stemmer og evne til å ta Bjerkestrands tanker og musikk til utrolig vakre steder.

Sara Övinge – fiolin

Kjetil Bjerkestrand - ak. piano, Fender Rhodes el-piano, analog synth, komposisjon

Eivind Aarset - gitarer, komposisjon

Helge Andreas Norbakken - trommer, perkusjon

Dørene åpner kl. 18.30

Kom gjerne fra dørene åpner for å nyte en bedre middag før de begynner å spille. Da får dere også de beste plassene. Konserten spilles under tak på oppvarmet lukket terrasse. VELKOMMEN!

OM ARTISTENE:

SARA ÖVINGE – for mange kjent som en av dommerne i NRK TV-serien Maestro, kom nettopp ut med sitt debutalbum «Patientia» med musikk skrevet for henne av Philip Glass og Kjetil Bjerkestrand. Albumet får nå en strålende mottakelse. 

Hun har blitt kalt Norges mest lovende fiolinist - tok Diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 2010 som den yngste noensinne, har også studert i London og Stockholm. Hun har vunnet en rekke konkurranser og priser, vært solist med Kringkastingsorkesteret, Bergen filharmoniske orkester, Orkester Norden og Oslo symfoniorkester. Var 2. konsertmester ved Den Norske Opera & Ballett fra 2013-2016, og har siden hovedsakelig jobbet som kammermusiker, solist og konsertmester. Fra 2021 har hun vært ansatt i Det Norske Kammerorkester.

Ved siden av det klassiske har hun også hatt fokus på å bygge opp musikalsk bredde gjennom utstrakt samarbeid med produsenter, komponister, koreografer og artister innenfor flere musikksjangre.

KJETIL BJERKESTRAND - musiker, komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk og deltatt på innspillinger for både internasjonale og norske artister som Ray Charles, Keith Emerson, a-ha, Sissel Kyrkjebø, Arve Tellefsen og Bjørn Eidsvåg.

Han har laget musikk til flere film- og TV-serier sammen med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. Han har også komponert musikk til flere historiske spel og teaterforestillinger. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i flere år, og har produsert album for blant annet Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Trekvem og Herborg Kråkevik. Han har også gitt ut to egne album sammen med saksofonist Tore Brunborg.

Bjerkestrand har mottatt flere priser for sitt arbeid, blant annet Edvard-prisen og Gammleng-prisen.

EIVIND AARSET - prisbelønnet norsk gitarist og komponist som har jobbet mye i grenselandet mellom jazz og rock, men som også har innlemmet elementer fra blant annet elektronisk musikk i sitt uttrykk.

I tillegg til jazz og tilstøtende, eksperimentelle uttrykk, har Aarsets eiendommelige, atmosfæriske gitarspill vært å høre på innspillinger med en lang rekke artister – som Arve Tellefsen, Jan Eggum, Sissel Kyrkjebø, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Arild Andersen, Bugge Wessletoft, Nils Petter Molvær, Bendik Hofseth, Sidsel Endresen, Mari Boine, og mange flere.

Eivind Aarset ble tildelt Buddy-prisen 2021.

HELGE ANDREAS NORBAKKEN - en av de mest anerkjente skandinaviske perkusjonistene. Han startet sin utøvende karriere med å spille på internasjonale arenaer i Mari Boine Band, og var med på en rekke innspillinger med henne. 

Siden har han gjennom årene samarbeidet med en mengde artister, både turnert og spilt inn plater, som Erik Bye, Kari Bremnes, Herborg Kråkevik, Karl Seglem, Jon Balke, Sondre Bratland, Benedicte Torget, Tirill Mohn og Steinar Ofsdal, foruten mange internasjonale musikere. 

Foto: Kalleklev Management

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom

Del med dine venner

bottom of page