ØKOUKA - FERMENTERINGSKURS
tor. 28. sep.
|Hellviktangen Kunstkafé
med Nicoline Artemis
Tid og sted
28. sep. 2023, 17:00 – 19:30
Hellviktangen Kunstkafé, Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge
Billetter og info
Pris: 550.- inkludert deilig fermentering med hjem.
Påmelding: Send e-post til nicolineartemis@gmail.com
På dette kurset får du først muligheten til å lære om ville, spiselige vekster som vokser rundt oss. Nicoline vil vise hvilke planter som er å bruke og fortelle hvordan du kan lage dine egne enkle urtemedisiner og salver, så her kan det være lurt med en liten bok & penn om du vil notere informasjonen. Etter dette blir det fermentingskurs inne i Hellviktangens koselige lokaler.
Nicoline vil lære oss å fermentere markens grøde fra det ville til det kultiverte og deler det hun kan om de forskjellige varianter hun bruker til de forskjellige plantene og grønnsakene. Klassisk og enkel surkål, fermenterte kålrot staver med krydder, fermentert te og syrnet salt løk. Vi vil bruk tid til å erfare, prate sammen om metodene fra urte til saltlake, hvordan å passe på underveis, hva å se etter, smake etter, føle etter (i magen) og når fermenteringsprosessen skal settes kaldt for oppbevaring.
Hva du skal ha med deg på kurset: Noe å skrive i og med. Et par glass med lokk til å ha fermenteringen i.
Om Nicoline: Nicoline er glad i å høste og foredle både vilt og kultivert fra naturen. Fra urtemedisin til syrnede grønnsaker, og gjerne en blanding av de to. Mat er også medisin, synes hun, og det å ha glede av å spise egenprodusert fra naturen på vinteren er noe helt eget. Det ønsker hun at andre også kan få oppleve og erfare. Nicoline har i de siste fokusert en del på å finne roten til ting, og ser verdien mat har i å støtte de prosessene. Dette handler om hvordan å symtombehandle naturlig med planter, samtidig som man fokuserer på årsaken. Både ville vekster og fermentert mat er vidunderlige verktøy på denne veien - hvordan kroppslig helbredelse kan lede oss til en indre klarhet og forståelse av oss selv. Fra dette stedet vil vi virkelig begynne å klare å ta vare på oss selv, medmennesker og jorden vår.