
ØKOUKA 2022 Fermenteringsverksted med ville vekster
ons. 28. sep.
|Nesoddtangen
med Nicoline Stang!


Tid og sted
28. sep. 2022, 16:00 – 19:00
Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge
Billetter og info
På dette kurset får du først muligheten til å lære om ville, spiselige vekster som vokser rundt oss. Nicoline vil vise hvilke planter som er å bruke og fortelle hvordan du kan lage dine egne enkle urtemedisiner og salver, så her kan det være lurt med en liten bok & penn om du vil notere informasjonen. Etter dette blir det fermentingskurs inne i Hellviktangens koselige lokaler.
Nicoline vil lære oss å fermentere markens grøde fra det ville til det kultiverte og deler det hun kan om de forskjellige varianter hun bruker til de forskjellige plantene og grønnsakene. Klassisk og enkel surkål, fermenterte kålrot staver med krydder, fermentert te og syrnet salt løk.
Vi vil bruk tid til å erfare, prate sammen om metodene fra urte til saltlake, hvordan å passe på underveis, hva å se etter, smake etter, føle etter (i magen) og når fermenteringsprosessen skal settes kaldt for oppbevaring.