top of page

søn. 05. sep.

|

Nesoddtangen

NILS PETTER MOLVÆR - Stitches

Nytt album fra Nils Petter Molvær! Og på Nesodden er vi er heldige, for han kommer til Hellviktangen for å spille for oss! Jadda!

Registration is Closed
See other events
NILS PETTER MOLVÆR - Stitches
NILS PETTER MOLVÆR - Stitches

Tid og sted

05. sep. 2021, 19:30

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

KJØP BILLETT HER 375.- 

Nils  Petter Molvær er en av de mest fremtredende utøverne innen en  elektroakustisk, improvisert /komponert musikk, en  musikalsk hybrid som  har blitt en egen sjanger, og hvor han er både pioner og veteran.

På  «Stitches» samarbeider Molvær med trommeslager Erland Dahlen, bassist  Jo Berger Myhre og gitarist Johan Lindstrøm. 

Resultatet  er fantastisk. Fra den poetiske, ømme «Median» via den dramatiske «A  Sudden Rash» til de tre mektige stykkene hentet fra« Frameworks»,  bestillingsverket Molvær gjorde for Kongsberg Jazz Festival 2021, viser  albumet trompetistens distinkte musikalske språk - et språk som blir  verdsatt av lyttere over hele verden.

Selv  om store deler av albumet ble komponert og spilt inn under  corona-nedstengning, høres «Stitches» sømløst og organisk ut, og viser at  samarbeid og kunstnerisk visjon kan overvinne både isolasjon og avstand.  Og til tross for albumets mørkere øyeblikk, med referanser til lidelse  og sykdom, blir «Stitches» for en katarsisk opplevelse å regne.

Etter  å ha lyttet til avslutningssporet, en vakker versjon av Radioheads  «True Love Waits», virker tittelen profetisk: Etter turbulente tider vil  sårene gro..

COVID 19:  Ved minste symptomer - bli hjemme! En meters avstand til dem du ikke er  i kohort med. Servering ved bordet, du bestiller med QR. Navn/tlf.nr.  registreres ved billettkjøp. Vi må passe på hverandre - og kose oss  sammen - 

BORDBESTILLING: 

Vi tar ikke bordbestilling til store konserter. Vi har satt opp bord til alle som kommer. De som kommer først velger først. 

18:00.  Dørene åpner - dere kan komme og spise en bedre middag før konsertstart.  Terrassen har tak og varmelamper. 

OM ARTISTENE:

Den  norske trompetisten, komponisten og produsenten NILS PETTER MOLVÆR har  forandret ansiktet til improvisert musikk i Europa de siste tiårene.  Foruten å sette spor etter seg som trompetist, skape sin egen unike lyd,  har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer, TV-filmer,  dokumentarer og skuespill, og har gitt ut og deltatt på en lang rekke  album.

Hans  debutalbum “Khmer” (ECM) solgte over 250 000 eksemplarer over hele  verden og etablerte sitt rykte som en av de ledende stemmene til den nye  europeiske jazzbevegelsen på nittitallet. Oppfølgingsalbumene "Solid  Either", "NP3", "Streamer", "ER", "Re-Vision" og "Hamada" ble alle gitt  ut med suksess av Universal / Emarcy over hele verden. Molvær strekker  seg ut etter ønske i tid og rom, og utsetter seg for øyeblikkets nye  teknologi for å gi stadig nytt uttrykk for sin tidløse, uhemmede  romantikk. Musikken hans er full av radikal ømhet, kompakt sårbarhet og  robust skjørhet. Nils Petter Molvær er en levende motsetning, og det er  det som gjør ham så menneskelig som kunstner.

Hans musikalske forbilder er bla. Don Cherry, Miles Davis, Brian Eno, Billie Holiday, Bill Laswell og Joni Mitchell.

Han  har mottatt en rekke priser, blant annet fire Spellemannpriser som  soloartist og tre som medlem av bandet Masqualero, foruten norsk jazz'  høyeste utmerkelse Buddyprisen.

ERLAND  DAHLEN er en norsk trommeslager og perkusjonist. Han har gitt ut  soloplatene Rolling Bomber (2012), Blossom Bells (2015), Clocks (2017)  og Bones (2020) på plateselskapet Hubro.

Per  2021 er han medlem av en rekke band innen  elektronika/jazz/eksperimentell musikk, blant andre Nils Petter Molvær  Group, Eivind Aarset Sonic Codex, Strenger og Skrot, Stian Westerhus -  V, Boschamaz, Kiruna, og Piston Ltd. Dahlen har turnert på festivaler  og klubber i flere enn 30 land. Han har siden 2011 også spilt en rekke  solokonserter i inn og utland. Han har medvirket på over 260  plateinnspillinger registrert i Gramo og har medvirket på innspillinger  med blant andre Kaada, Kaada/Patton, Odd Nordstoga, Hanne Hukkelberg,  Marit Larsen, Xploding Plastix, Anne Grete Preus og Bjørn Eidsvåg. I  perioden 2004-2008 var han fast trommeslager for Madrugada og spilte på  albumene The Deep End, Live at Tralfamadore og Madrugada og på bandets  konserter. Han var med på en rekke gjenforeningkonserter med Madrugada i  2019.

Han  fikk Gammleng-prisen i klassen studiomusiker i 2010 og var nominert til  Spellemannprisen 2015 i åpen klasse for soloplaten Blossom Bells. I  tillegg har 38 av albumene hvor Dahlen har deltatt som studiomusiker  vært nominert til Spellemannprisen, og 12 av dem har blitt tildelt  prisen.

JO  BERGER MYHRE er en norsk bassist som har bachelor i utøvende  jazz/improvisert musikk fra NMH. Han har jobbet med blant andre Ingrid  Olava, Solveig Slettahjell og Hilde Marie Kjersem. Jo Berger Myhre har  flere egne prosjekter, mest aktiv er han med trioen Splashgirl som har  gitt ut fire album. Sammen med den islandske trommeslageren Ólafur Björn  Ólafsson ga han i 2017 albumet The Third Script. For albumet ble de  nominert til Spellemannprisen 2017 i åpen klasse.

Del med dine venner

bottom of page