top of page

fre. 23. sep.

|

Nesoddtangen

NILS PETTER MOLVÆR - SOLO

Etter den forrykende konserten vi hadde med ham i fjor, med fullt band, var det ingen tvil – vi måtte ha ham tilbake. Denne gangen aleine med trompeten, så vi får mer nærhet til hans unike musikalske uttrykk. Altså bare å glede seg!

Registration is closed
See other events
NILS PETTER MOLVÆR - SOLO
NILS PETTER MOLVÆR - SOLO

Tid og sted

23. sep. 2022, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER 350.- / 200.-

LEGENDEN Nils Petter Molvær. I fire tiår har han vært en sentral stemme i norsk jazz. Først med bandet Masqualero, dannet i 1982, seinere som soloartist. Det virkelige gjennombruddet kom med albumet Khmer (1997), hvor han blandet jazz og elektronika på en måte som aldri før var gjort. Han er en av de ledende stemmene i den internasjonale jazzbevegelsen, og turnerer over hele verden.

Molvær er langt mer enn «bare» trompetist. Han har et eget musikalsk univers rundt seg på scenen. Og selv om trompeten alltid er der, og håndteres med kjærlige hender, er det via kontrollbordet han betjener med venstrehånden og de tre-fire pedalene han styrer med føttene, at han fyller lydbildet rundt den unike trompetsounden på en måte man ikke kan sammenligne med noen annen i verden i dag.

I Molværs improvisasjonsverden er det ikke rom for pause. Det er snakk om en musikalsk reise med en start og en slutt! Velkommen til en sammenhengende reise i Molværs unike univers.

Dørene åpner kl. 18:30. Spillestart 20:00. 

Kom gjerne tidlig for en deilig middag eller en pils i godt selskap før han begynner å spille. Da får du også den beste plasseringen, men det er bord til alle. VELKOMMEN!

MER OM ARTISTEN: Den norske trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har med ditt unike lydbilde forandret ansiktet til improvisert musikk i Europa.

Hans musikalske forbilder er bla. Don Cherry, Miles Davis, Brian Eno, Billie Holiday, Bill Laswell og Joni Mitchell.

Han har mottatt en rekke priser, blant annet fire Spellemannpriser som soloartist og tre med bandet Masqualero, foruten norsk jazz' høyeste utmerkelse Buddyprisen (2003).

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom.

Del med dine venner

bottom of page