top of page

tor. 31. mars

|

Nesoddtangen

MIN FORESTILLING OM MOR - med BENTE BØRSUM

NÅ OGSÅ TEATER PÅ HELLVIKTANGEN! - "Min forestilling om mor"

Registration is closed
See other events
MIN FORESTILLING OM MOR - med BENTE BØRSUM
MIN FORESTILLING OM MOR - med BENTE BØRSUM

Tid og sted

31. mars 2022, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER: 300,- / 200,- 

Dette er skuespiller BENTE BØRSUM sin gripende teatermonolog om moren, som fra å være en godt gift legefrue på Oslos beste vestkant, nokså tilfeldig dumpet inn i motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig. Hun ble arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Hun overlevde såvidt to år i kvinneleiren, men da hun kom hjem etter frigjøringen greide hun ikke vende tilbake til sitt gamle liv. Hun forlot familien. Og Bente.

Stoffet i historien er rystende sterkt, og Bente Børsums skuespillerkunst så sann og modig at man nærmest blir hudløs i sin nærhet til historien. Man berøres i sitt dypeste indre. Men uten store fakter og ord, nærmest med myk hånd rører hun ved hjertet hos oss som blir vitner til det som skjer. At damen faktisk blir 88 år i juni gjør ikke prestasjonen mindre utrolig. Dette er unikt teater, og en gave å få oppleve.

Forestillingen er basert på Bentes egne minner og morens bøker «Fange i Ravensbruck» og «Speilbilder». Teatermonologen er framført mer enn 230 ganger over hele landet siden urpremieren på Cafeteatret i nov. 2006.

ETTER FORESTILLINGEN blir det en samtale på scenen, og det åpnes for spørsmål til Bente fra publikum.

Alle roller: Bente Børsum Fiolin: Susanne Schwartz Scenografi: Christine Lohre Dramatisering og regi: Anne-Karen Hytten

Forestillingen varer ca 70 min.

Dørene åpner kl. 19.00. 

PRESSEN SKREV:

”Finstemt og med intensitet åpner Bente Børsum forsiktig opp dørene for en særegen kvinnes livsvalg og skjebne." (Aftenposten)

”Bente Børsum trollbandt publikum i Parkteatret.” Terningkast 6. (Moss Avis)

"Bente Børsum er virtuos i skiftende fortellerposisjoner." Terningkast 6. (Fedrelandsvennen)

"Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring." Terningkast 6. (Drammens Tidende)

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturfond

OM BENTE BØRSUM:

Børsum er utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1958. Hun debuterte samme år ved Nationaltheatret i stykket Finn veien, Engel, hvor hun var fra 1958–1961, og freelance ved samme teater til 1971. Hun var ansatt ved Fjernsynsteatret fra 1972–1976, Rogaland Teater fra 1976 til 1979 og Oslo Nye Teater 1979–1989.

Bente Børsum har hatt en lang rekke roller i både filmproduksjoner og fjernsynsprogrammer. Hun har undervist ved Statens Teaterhøgskole i flere år, og var til slutt også rektor der fra 1989-1992. Etter at hun ble pensjonist har hun fortsatt virket som skuespiller i en rekke roller, og er stadig meget aktiv i en alder av 87 år.

Del med dine venner

bottom of page