top of page

søn. 02. juli

|

Nesoddtangen

LARS BREMNES og MARIA HAUKAAS MITTET

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
 LARS BREMNES og MARIA HAUKAAS MITTET
 LARS BREMNES og MARIA HAUKAAS MITTET

Tid og sted

02. juli 2023, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER: 425.- / 200.- (5 billetter reservert trygdede)

Årets SOMMERKONSERTER PÅ HELLVIKTANGEN er i gang!

Vi åpner med to fantastiske artister - LARS BREMNES og MARIA HAUKAAS MITTET fant sammen i et sterkt musikalsk samarbeid etter at de begge deltok i TV2´s «Hver gang vi møtes» i 2018. I 2019 & 2020 dro de sammen på turné gjennom landet med sanger fra egne og andres utgivelser og den nord-norske visetradisjonen i fokus. Turneen «VISER PÅ VEIEN» ble virkelig omfavnet av publikum og det ble hele 70 utsolgte konserter!

I 2021 gav de to ut julealbumet «Ringe inn», etterfulgt av turneen i 2022 med samme navn. Over 13.000 mennesker kom og så dem spille.

Denne sommeren ser Maria og Lars fram til å turnere videre – nå med flere nye sanger i bagasjen. Med seg på scenen har de den glitrende gitaristen BERNT RUNE STRAY.

Nå kommer de til oss! Dette blir en herlig start på Hellviktangens sommerkonserter!

Lars Bremnes – vokal, gitar, saksofon Maria Haukaas Mittet – vokal, ukulele, piano Bernt Rune Stray – gitarer, banjo, stomp, synth-bass, piano

Dørene åpner 18.00.

Kom gjerne fra kl. 18.00 når dørene åpner for å nyte en bedre middag før de begynner å spille. Da får dere også de beste plassene (IKKE bordbestilling på sommerkonsertene).

MER OM ARTISTENE:

LARS BREMNES fra Svolvær ga ut sin første plate «Stjernesukkertøy» i 1994. Lars har gitt ut åtte album under eget navn, og to album med søsknene Ola og Kari Bremnes. Han fikk Spellemannsprisen i 2000 og 2006 og Prøysenprisen 2009.

Som komponist og tekstforfatter har Lars gjennom en årrekke markert seg som en av Norges sterkeste musikalske stemme, og har samarbeidet med en lang rekke artister.

I 2015 slapp Lars sitt syvende album - «Himmel nok tel alle». Tittellåten lå nesten tre måneder på NRK P1’s A-liste. I 2020 kom albumet «Spelle for de gale» som høstet strålende kritikker. Tittellåta «Spelle for de gale», var første single ut fra albumet, og ble skrevet etter en konsert Lars gjorde på en psykiatrisk institusjon. I etterkant ble spørsmål som: Hvem er de gale? Hvem er «oss» og Hvem er «de»? så påtrengende at de dannet grunnlaget for en fantastisk låt med en utrolig sterk tekst. På albumet er også sangen «Elias sang» fra 2016 som har berørt en hel verden – om flyktningen Elias, oversatt til mange språk.

MARIA HAUKAAS MITTET fra Senja debuterte som plateartist i 2004 og hennes første album «Breathing» solgte til gull. Oppfølgerplaten «Hold On Be Strong» fra 2008 solgte til gull på bare tre uker. Tittellåta ble en internasjonal hit etter femteplass i Eurovisjon-finalen, og ble nominert til Spellemann året etter. Hun var også med i Melodifestivalen i Sverige i 2009 og Melodi Grand Prix i 2010. Samtidig ga hun ut albumet «Make My Day». I 2011 spilte Maria inn juleplaten «Lys imot mørketida» sammen med Oslo Gospel Choir. I 2014 gav Maria ut sitt første norskspråklige album «Heim», der hun med stor suksess skrev egne viser, og fremførte andres på egen dialekt og med grobunn i den nordnorske visetradisjonen. Gjennom sanger som «Folk i Husan» (Kari og Ola Bremnes), «Himmel i mella oss» og «Heim» har Maria funnet hjem til musikken som ligger hjertet nærmest.

I 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «STJERNEKAMP», nettopp med en vise fra nord: «Gjennom sorga går ei sang» (Halvdan Sivertsen). I 2017 og 2018 turnerte Maria konsertforestilingen «Jåla fra Lakselvnes», der 12 nordnorske viser flettes sammen med egne historier om oppvekst, ensomhet og kjærlighet. Med «Øyliv» i 2021 og «Byliv» i 2022 fortsetter hun med norske tekster, til strålende kritikker.

BERNT RUNE STRAY er en av landets mest ettertraktede gitarister å jobbe med for artister i inn og utland. Som låtskriver, arrangør og produsent – og ikke minst som musiker – har han jobbet med en utrolig rekke med artister – som bl.a. Herborg Kråkevik, Marion Ravn, Sigvart Dagsland, Lene Marlin, Sissel Kyrkjebø, Atomic Kitten, Secret Garden, Whitney Houston og Rihanna. Han har vunnet to BMI-priser og er en av gründerne av Whiteroom Studio, en samarbeidsarena for låtskrivere og produsenter som arbeider med norske og internasjonale artister.

Foto: Heartbeat Management

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom.

Del med dine venner

bottom of page