top of page

søn. 11. sep.

|

Nesoddtangen

KETIL BJØRNSTAD 70 ÅR SOLO PIANO (og syv nyskrevne dikt)

«Solo-konsertene har alltid vært grunnlaget for min musikalske karriere. De markerer begynnelsen og slutten. Alene med flygelet oppstår det en særegen og nær kontakt med publikum som påvirker de musikalske valgene underveis.»

Registration is closed
See other events
KETIL BJØRNSTAD 70 ÅR SOLO PIANO (og syv nyskrevne dikt)
KETIL BJØRNSTAD 70 ÅR SOLO PIANO (og syv nyskrevne dikt)

Tid og sted

11. sep. 2022, 19:30

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER 350.- /200.-

VI FEIRER EN JUBILANT – KETIL BJØRNSTAD ble 70 år i april, og han fortjener virkelig en feiring! Som en av vår tids mest produktive kunstnere, både som komponist, pianist og forfatter, er han høyt elsket av et stort publikum. Nå kommer han for første gang hit til oss på Hellviktangen, en begivenhet og en glede for halvøyas mange musikkelskere!

Med sine komposisjoner, betraktninger og ikke minst - sitt pianospill, har han gjort livet rikere for oss. Han har gitt ut rundt 50 plater, og har samarbeidet med Ole Paus, Sigmund Groven, Lill Lindfors, Kari Bremnes, Terje Rypdal, Bugge Wesseltoft, Svante Henryson, Kristin Asbjørnsen, og mange mange flere, både musikalsk og litterært. Under konserten får vi høre musikk fra hele hans karriere.

Dørene åpner kl. 18.00. 

Spillestart 19:30.

Kom gjerne tidlig for en deilig middag eller en pils i godt selskap før han begynner å spille. Da får du også den beste plasseringen, men det er bord til alle. Vi overholder de til enhver tid gjeldende koronaregler. VELKOMMEN!

MER OM ARTISTEN: Ketil Bjørnstad er utdannet pianist. Han viste tidlig at han hadde musikalske evner, men som 18-åring la han den klassiske musikken på hylla og begynte å spille med visesangere, avantgarde jazzmusikere og andre kunstnere fra 70-tallets kreative musikkscene. Blant hans mest kjente utgivelser finner vi «Leve Patagonia», «Messe for en såret jord» og «The Sea I og II».

De nyskrevne diktene kan by på både gamle og helt uventede motiver, fra debuten med «Alene Ut» i 1972 fram til i dag. Han har gitt ut rundt 30 bøker (romaner, dikt og biografier). Bjørnstads biografiske arbeider har også høstet stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Siden Bjørnstad også feirer 50-årsjubileum som forfatter, gir Aschehoug forlag ut "Sommernatt ved fjorden – Kjærlighetsdikt gjennom 50 år", med utvalgte bilder av Gro Mukta Holter.

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom.

Foto: T.J. Krebs

Del med dine venner

bottom of page