top of page

lør. 04. nov.

|

Hellviktangen Kunstkafé

Italiensk opera-aften med 4-retters middag

Klassisk høst på Hellviktangen!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Italiensk opera-aften med 4-retters middag
Italiensk opera-aften med 4-retters middag

Tid og sted

04. nov. 2023, 19:00

Hellviktangen Kunstkafé, Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

BILLETTER KLIKK HER 350/200.- 

Hold dere fast, nå blir det OPERA på Hellviktangen! Med denne siste konserten i vår serie KLASSISK HØST får vi de vakreste italienske arier servert til de lekreste retter for en musisk og kulinarisk sanseopplevelse av de sjeldne! 

Denne gangen har vi slått til og fått tak i TO fantastiske operasangere – barytonen YNGVE SØBERG og tenoren HENRIK ENGELSVIKEN i duett! Med seg har de den glitrende pianisten REZA AGHAMIR. De kommer naturligvis alle fra Den Norske Opera, og er virkelig noe helt enestående å glede seg til. Noe sånt har ikke Nesodden sett før! Konserten blir en unik mulighet til å oppleve store operastjerner på nært hold, de foregår i intimt format inne i vår lune stue fra 1790.

Yngve Søberg – baryton

Henrik Engelsviken – tenor

Reza Aghamir - piano

Du kan selvsagt komme bare for konserten, men vi anbefaler virkelig at du unner deg en helaften med matretter tilpasset ariene, sammen skaper de en fullendt sanseopplevelse langt utenom det vanlige! Du bestiller og betaler vår 4-retters meny når du kommer (450 kr).

MENY: (lekre detaljer - 4-retters italiensk – kommer snart!)

Antipasto: 

Primo: 

Secundo: 

Dolce: 

Dørene åpner kl. 18.30

OBS: Det er viktig at alle sitter til bords i god tid før de begynner kl. 19.00 – da musikken og matrettene hører sammen. VELKOMMEN!

OM ARTISTENE:

YNGVE SØBERG - Etter omfattende studier i Norge og utlandet debuterte barytonen i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København. Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007. Fra 2010 har han vært fast solist og bl.a. sunget roller som Cesare Angelotti i Tosca, Amonasro i Aida, Germont i La Traviata, Sharpless i Madama Butterfly, Marcello i La bohème, Escamillo i Carmen, tittelrollen i Figaros bryllup, Masetto i Don Giovanni og mange flere. 

Blant større roller i utlandet kan nevnes rollen som Rigoletto i Firenze (2018-19) under ledelse av dirigent Fabio Luisi, og som Sharpless i Madama Butterfly i Zürich, også med Luisi som dirigent. Sommeren 2019 sang han rollen som Amonasro i Aida på Oscarsborg-Operaen.

Med et konsertrepertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger.

HENRIK ENGELSVIKEN (fra Nesodden!) har siden 2007 vært en av Nasjonaloperaens faste solister, og sunget ledende roller i et spenn fra Pinkerton i Puccinis Madama Butterfly til tittelrollen i Brittens Peter Grimes. Han gjorde en kritikerrost debut som Erik i Den flyvende hollender i våren 2014 og har i de siste sesongene bl.a. sunget Cavaradossi i Tosca, Don José i Carmen, Caláf i Turandot, Turiddu i Cavalleria rusticana, Florestan i Fidelio, og Første prest i Tryllefløyten.

Av andre store roller i repertoaret finner vi Hertugen av Mantova i Rigoletto, Lenskij i Eugen Onegin, Radames i Aida og Gustav III i Maskeballet. Engelsviken har sunget ved de fleste operascenene i Norge, blant annet som Ismael i Nabucco og Calàf i Turandot på Fredriksten festning og som Don José i Carmen i Operaen i Kristiansund.

I utlandet har han gjestet Staatstheater Stuttgart og Seefestspiele Mörbisch i Østerrike. I tillegg har han medvirket i en rekke konserter og fremførelser av kirkemusikk.

REZA AGHAMIR er dirigent og en meget allsidig musiker. Han dirigerer kor, akkompagnerer operasangere og holder på med en rekke egne soloprosjekter med musikk innenfor ulike sjangre. 

Reza har fortid fra Norges musikkhøgskole og arbeider ofte sammen med kremen av norske operasolister.

Foto: Solistene.no

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom

Del med dine venner

bottom of page