top of page

tor. 30. sep.

|

Nesoddtangen

Hanne Ørstavik og Kristin Asbjørnsen: TAKE MY MOTHER HOME

Denne konserten er med i Vossajazz i år, og vi har fått dem til Hellviktangen! "Take my mother home" er en meditativ og spirituell konsertopplevelse der spesialskrivne tekstar av Hanne Ørstavik går i dialog med Kristin Asbjørnsen sine tolkinger av spirituals, tonesett av gitarist Olav Torget.

Registration is Closed
See other events
Hanne Ørstavik og Kristin Asbjørnsen: TAKE MY MOTHER HOME
Hanne Ørstavik og Kristin Asbjørnsen: TAKE MY MOTHER HOME

Tid og sted

30. sep. 2021, 19:30

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER KJØPER DU HER  KR. 400.- 

Kristin Asbjørnsen om Hanne Ørstavik:

 Hanne og jeg møttes samme høst som jeg arvet notematerialet til Ruth Reese, de sangene som danner det musikalske utgangspunktet også for denne konserten.  Afro-amerikanske spirituals er universelle livsuttrykk og vandringssanger som bærer det sammensatte og erfarte livet. Det er trøstesanger og kraftsanger. Å lese Hanne Ørstavik er for meg alltid en berørende og utvidende reise. Det hun skriver går så konkret i dialog med meg der jeg er, gjennom hennes presise, varme og lyttende språk. Og det er ekstra rikt å høre henne lese selv.  

Hanne Ørstavik om Kristin Asbjørnsen:

 Jeg har kjent Kristin Asbjørnsen i tjuefem år. Vi har fulgt hverandres kunstneriske utvikling og prosesser, og vi har fulgt hverandres liv. Et liv hvor vi først var døtre, siden har vi selv blitt mødre. Det kjennes dypt meningsfullt å lage denne konserten sammen, en konsert som har fokus på det å stå, og gå, ved siden av, sånn mødre går ved siden av i livene våre. Sånn Maria bar Jesus fram, fødte ham og var ved Jesu side. Og Kristin synger dette åpent, sangen hennes åpner rett inn dit i meg, hvor dette skjer. 

Om tekst innhold sier Ørstavik: Min fars hus har mange rom, sa Jesus. Men også Maria rommer. Denne kvinnen som ga Jesus rom i kroppen sin, i ni måneder vokste han i henne. Maria som står ved siden av korset. Det er ingen ord igjen etter Maria. Det er en stillhet rundt Maria. Men hun var der. Hun må ha vært der, sånn kvinnene alltid har vært der og er der, i livene, nær kroppene, de små kroppene, de gamle kroppene, holder og bærer. For moderligheten er også et rom, som vi alle kan være, for hverandre. 

Hanne Ørstavik debuterte som forfattar med romanen Lekk i 1994, og har sidan gjeve ut 13 romanar. Ho vert høgt skatta av både lesarar og kritikarar, og har vunne ei rekke prisar for forfatterskapet sitt, blant anna Brageprisen, Sultprisen og P2-lyttarane sin romanpris.

Kristin Asbjørnsen er ein av dei mest originale og kritikarroste vokalistane i landet. Med musikk inspirert av vestafrikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kyrkjemusikk har ho fengsla publikum i inn- og utland i ei årrekke, og ho har både Spellemannsprisar, Alarmpris, Edvardpris og mykje anna på cv’en.

Gitarist Olav Torget og Asbjørnsen har utvikla eit tett kammerspel gjennom mange års samarbeid. Spelet til Olav er i særklasse – uttrykket hans er blant anna utvikla gjennom mangeårig fordjuping i sør- og vest-afrikanske musikktradisjonar.

Hanne Ørstavik – tekstlesing Kristin Asbjørnsen – vokal Olav Torget – gitar Asle Karstad – lyddesign

Del med dine venner

bottom of page