top of page

søn. 24. okt.

|

Nesoddtangen

ET MAGISK MØTE - Sidiki Camara, Øyonn Myhren og Olav Torget!

ET MAGISK MØTE - En av Malis store perkusjonister, en av Norges fremste folkesangere og en prisvinnende norsk gitarist møtes i en konsert med sjelden spennvidde.

Registration is Closed
See other events
ET MAGISK MØTE - Sidiki Camara, Øyonn Myhren og Olav Torget!
ET MAGISK MØTE - Sidiki Camara, Øyonn Myhren og Olav Torget!

Tid og sted

24. okt. 2021, 19:30

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

Kjøp billett her og nå! Kr 290.-

ET  MAGISK MØTE - En av Malis store perkusjonister, en av Norges fremste  folkesangere og en prisvinnende norsk gitarist møtes i en konsert med  sjelden spennvidde. Poetiske tekster, groover fra Mali, norske gåter,  eksotiske strengeinstrumenter, elgitar og fuzz! Målet er å lytte, å  finne sammen - musikerne imellom, og med de som hører på. Resultatet er  utrolig! Her gleder vi oss til å by Nesodden på noe utenom det vanlige!

SIDIKI  CAMARA, ØYONN GROVEN MYHREN og OLAV TORGET er tre egenartede musikere  med et sterkt forhold til tradisjonsmusikk. Med vidt forskjellig  bakgrunn kommer de sammen for å improvisere, og det skjer noe i dette  første møtet som blir skjellsettende. Improvisasjon og samtaler – om  musikk, røtter og nærvær – hva kan musikken bidra med i et samfunn som  endrer seg så raskt som vårt?

TEKSTENE  er delvis på norsk og delvis på malinké. Sidikis malisiske tekster har  form av enkle visdomsord som skildrer og minner oss om hva det er å være  menneske. Øyonns tekster er gamle, norske, mytiske gåter som bl.a. er  overlevert gjennom Øyonns familie. Gåtene tar på underfundig vis opp  temaer i menneskelivet.

MUSIKKEN  spinner seg rundt og vikler seg ut av visdomsordene og gåtene og tar  utgangspunkt i både egne og tradisjonelle komposisjoner. Mye av musikken  blir også til i øyeblikket i sampillet på konserten.

SIDIKI CAMARA - perkusjon, balafon, n'goni, sang ØYONN GROVEN MYHREN - sang, norsk lyre OLAV TORGET - barytongitar, elektronikk, konting

Dørene  åpner kl. 18.00. Kom gjerne tidlig for en bedre middag før de begynner å  spille. Da får du også den beste plasseringen, men det er bord til  alle. Gi oss gjerne beskjed om dere vil spise så kjøkkenet vet om det  (SMS 401 46 319). Koronareglene er nå opphevet, men om du har symptomer  er det kanskje best å bli hjemme. Velkommen!

OM ARTISTENE:

SIDIKI  CAMARA er en av verdens ledende perkusjonister. Han spiller n'goni  (liten harpe) og er virtuos på djembe, kalebass og balafon i tillegg til  å være en fremragende vokalist. Han har reist verden rundt med Malis  nasjonalballet. Siden 2010 har han satt sitt preg på musikkmiljøet i  Oslo, og beveger seg i mange sjangre, som world music og jazz, hvor han  bl.a. samarbeider med Bugge Wesseltoft og Bill Frisell. I Sidiki Camara  Group spiller han med Bendik Hofseth, Jacob Young og Audun Erlien. Han  har også samarbeidet med Dansens Hus i danseoppsetninger.

ØYONN  MYHREN (sang, norsk lyre) har et langt forhold til norsk folkemusikk  gjennom sin familie og sitt virke. Tross tung tradisjonsbakgrunn er hun  en åpen, nysgjerrig utøver som har samarbeidet med musikere fra ulike  sjangre, som Bugge Wesseltoft (jazz), Kjell Bekkelund (klassisk) og SISU  slagverksensemble (samtidsmusikk). Hun skriver også egen musikk og har  laget flere lengre verk.

OLAV  TORGET (barytongitar, elektronikk, konting) begynte som  freelancemusiker i Oslo, og ble interessert i afrikansk musikk gjennom  et samarbeidsprosjekt mellom Namibia og Norge. Senere traff han  legendariske Solo Cissokho, kanskje verdens beste koraspiller, som døde i  2019. Sammen med Solo reiste han jevnlig til Senegal og spilte og  studerte med musikere der. Han har i over 25 år jobbet med og produsert  plater for ulike artister som Kristin Asbjørnsen, Kossa Diomande og  Steinar Ofsdal.

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond

Del med dine venner

bottom of page