top of page

tor. 04. mai

|

Nesoddtangen

CATHRINE MURYN VERNISSAGE

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
CATHRINE MURYN VERNISSAGE
CATHRINE MURYN VERNISSAGE

Tid og sted

04. mai 2023, 17:30 – 19:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

Velkommen til åpning kl 17.30 torsdag 4 mai! 

Utstillingen henger fra 4 mai til 11 juni 

Cathrine har gjennom 20 år utforsket og utviklet et abstrakt formspråk. Hun er opptatt av maleriet som objekt,- en egen virkelighet, metafor-verden. – en referanse. Hun jobber med språk. Det språkløse. Det abstrakte maleriet som språk. – Rytme, temperament, farge og materialitet. Lys og mørke. Komposisjoner som ligger mellom det poetiske og det ekspressive. Gjennom tekstur og farge skapes atmosfæren, en stemning. Inspirasjonen kommer fra naturinntrykk, lysobservasjoner, fysiske minner, intuitivt malt sammen med egne sinnsstemninger, erfaringer og følelser. Hun maler landskap som ikke er natur, som gir en opplevelse av natur, eller en gjenkjennelse av indre natur. Bilder som også er preget av det

selvbiografiske avtrykket hun setter, og hennes tolkninger underveis. Cathrines hovedintensjon er å utvide forestillingsrom, - at maleriene skal rydde rom for betrakteren, slik at dialogen fortsetter.

Cathrine bor og arbeider nå på Nesodden, men hennes hovedvirke har foregått i Catalonia og Frankrike, hvor hun har deltatt på en rekke separatutstillinger og jurierte kollektivutstillinger. Hun har bilder i flere kunstsamlinger i Europa, blant annet fire verk hos Lluís Peñuelas Reixach, tidligere generalsekretær ved Gala-Dalí-stiftelsen. Hun er kjøpt opp av Nesodden kommune, og Clohars-Carnoët kommune, i Bretagne.

Del med dine venner

bottom of page