top of page

søn. 08. mai

|

Nesoddtangen

BERTOLT BRECHT – en konsertforestilling med Vigdis Hjort

Velkommen til en unik konsertforestilling med VIGDIS HJORTH, JØRN SIMEN ØVERLI, RUTH WILHELMINE MEYER og ESPEN LEITE Sammen utgjør de ensemblet «Tilbud og etterspørsel» og tar for seg det evig aktuelle politiske spørsmål i BERTOLT BRECHTS tapning: Hva er det verste? Eie en bank eller rane en?

Registration is closed
See other events
BERTOLT BRECHT – en konsertforestilling med Vigdis Hjort
BERTOLT BRECHT – en konsertforestilling med Vigdis Hjort

Tid og sted

08. mai 2022, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER HER 350/200.-

Med ESPEN LEITE på trekkspill (Brechts foretrukne instrument), RUTH WILHELMINE MEYER med sin unike vokalteknikk (!) og JØRN SIMEN ØVERLI på gitar og vokal (foruten at han har oversatt de fleste av tekstene du får høre), og med VIGDIS HJORTH til god hjelp - skal vi overbevises om at verden bør omorganiseres! Kom og hør!

Alt veves sammen til en konsertforestilling om BERTOLT BRECHT (1898-1956), han som ville revolusjonere teateret og verden, og som greide det første om ikke det andre. Han som har vært og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta - fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek, og som har hatt innflytelse på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse - og på filmskaperen Ingmar Bergman.

Jørn Simen Øverli – vokal/gitar  Ruth Wilhelmine Meyer – vokal  Espen Leite – trekkspill  Vigdis Hjorth – resitasjon

Dørene åpner kl. 18.30  

Kom gjerne tidlig for en bedre middag før de begynner å spille. Da får du også den beste plasseringen, men det er bord til alle. Gi oss gjerne beskjed om dere vil spise så kjøkkenet vet om det (SMS 401 46 319). Vi overholder de til enhver tid gjeldende koronaregler. VELKOMMEN!

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond

OM ARTISTENE:

JØRN SIMEN ØVERLI – en av nestorene i norsk viseverden, har vunnet og blitt nominert til flere Spellemannpriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger, hatt konserter i de fleste kommuner i landet, alene, i duo, trio og med eget band. Jobbet i en årrekke med bl.a. Stian Carstensen, Arve Henriksen, Henning Sommerro, Tora Augestad og Helge Lien. Han har vært kunstnerisk leder for Josefine Visescene i Oslo gjennom 25 år, har skrevet flere bøker om viser og gitt ut 14 CD-er. Spesielt har han fordypet seg i å gjenfortelle sangpoesi fra Sentral-og Øst-Europa. Merittlista er enorm, se mer på www.jornsimen.no

RUTH WILHELMINE MEYER er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige seks oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Oppvokst i Telemark, men med verden som arbeidsfelt har hun utviklet sitt eget vokale eksperimentelle uttrykk, delvis basert på tradisjonelle vokalteknikker fra ulike land. Hun ble tildelt Edvard-prisen 2019.  www.wilhelmine.no

ESPEN LEITE er en musiker og komponist som beveger seg fritt innen mange musikalske stilarter fra tangoens heftige følelsesutbrudd til samtidsmusikkens virtuositet. Han er en av Norges fremste akkordeonister og er mye brukt som teatermusiker og teaterkomponist og er aktuell med teaterstykket Come back, Liza sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.

VIGDIS HJORTH er en av våre beste og mest leste forfattere som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning og knytter deres verk opp mot vår tid og poengterer deres aktualitet. Hun har mottatt en rekke priser og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2017 for sin roman «Arv og miljø».

«Bertolt Brecht-forestillingen var en opplevelse av de sjeldne. Bertolt Brecht kom sannelig til live igjen, og publikum ble minnet på hvor skremmende aktuelle noen av tekstene hans fremdeles er. Jørn Simen Øverlis norske gjendiktninger samt Vigdis Hjorths kraftfulle fremføringer av noen av Brechts både humoristiske og triste tekster, rammet inn forestillingen på en strålende måte. Og for et øyeblikk fikk jeg følelsen av å være et helt annet sted, i en helt annen tid, trollbundet av Ruth Wilhelmine Meyers vokalprestasjoner samt Espen Leites mesterlige musikk på akkordeon».  (Pernilla Hjermann – fra Kimen Litteraturfestival i Larvik i november)

Del med dine venner

bottom of page