top of page

søn. 18. aug.

|

Hellviktangen Kunstkafé

ARVE TELLEFSEN / KJETIL BJERKESTRAND

ARVE TELLEFSEN / KJETIL BJERKESTRAND
ARVE TELLEFSEN / KJETIL BJERKESTRAND

Tid og sted

18. aug. 2024, 20:00 – 23:00

Hellviktangen Kunstkafé , Hellvikalleen 60, 1450 Hellvik, Norge

Billetter og info

Søndag 18. aug. kommer selveste ARVE TELLEFSEN for første gang til Hellviktangen! 

En historisk begivenhet. Han har med seg KJETIL BJERKESTRAND, komponist og musiker i verdensklasse! Det er en glede og en ære å få så fint besøk til oss!

Kjetil og Arve har jobbet sammen i over 35 år, helt siden de sammen laget et av Norges mest solgte album «Pan» i 1988. Kvelden blir en reise i selve livet, med populære musikkstykker og lekne historier og kanskje noen skrøner fra Tellefsen, fra hans mange år som en av Norges mest kjente musikere i verden. Det blir en forestilling preget av feelgood og spilleglede.

Velkommen til et nært møte med myten, fortelleren og fiolinisten Arve Tellefsen. Dette blir en unik mulighet til å få oppleve Arve på nært hold. I en alder av 87 år har han fortsatt en enestående tilstedeværelse på scenen, både som musiker og menneske.

BILLETTER: 450/200.- (reservert uføretrygdede og minstepensjonister)

VELG BILLETT FOR HVOR DU VIL SITTE:

Terrassen under tak - NB: INNSLIPP FRA 18.00

På plenen foran scenen - NB: INNSLIPP FRA 18.30

Konsertstart: KL 20:00

Kom gjerne for en bedre middag og samvær før konserten!

(Ingen bordbestilling på sommerkonsertene).

MER OM ARTISTENE:

Arve Tellefsen, f. 1936

En eksepsjonell fiolinist, hans karriere har brakt ham til alle europeiske hovedsteder og han har turnert i hele verden. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket overalt han kommer. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister.

Tellefsens evne til å få kontakt med sitt publikum merkes også i det verbale. Han har vært mye benyttet som programleder ved konserter, i radio og fjernsyn, og ved sin umiddelbare nærhet, sine kunnskaper og sin entusiasme river han musikere og publikum med seg. Dette skjer også i større format gjennom hans årlige Oslo Kammermusikk Festival, som han startet 1989 og senere har vært ansvarlig for.

En annen side ved Tellefsens virke er knyttet til å vinne nytt publikum for musikken. En periode arbeidet han og pianisten Kåre Ørnung sammen med artistene Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen (“Knutsen og Ludvigsen”) for å presentere kvalitetsmusikk i en uhøytidelig ramme for barn og unge. Det var tusener som kom til deres konserter, og enda flere fikk oppleve dem i radio, på fjernsyn og gjennom plateinnspillinger.

Noe av den samme tanken lå bak Tellefsens innspillinger av melodiøse og fengende fiolinstykker i nye arrangementer med synthesizere og samplere, foretatt av Kjetil Bjerkestrand. Utgivelsen Pan solgte 1988 innpå 150 000 eksemplarer, noe som langt oversteg alle andre norske utgivelser uansett sjanger.

Kjetil Bjerkestrand, f. 1955

Komponist og musiker fra Kristiansund, utdannet fra Norges Musikkhøgskole 1974, med hovedfag kirkemusikk.

Har skrevet teatermusikk siden 80-tallet, flere titalls produksjoner, bl.a for Peer Gynt forestillingen på Gålå 2014-16.

Har komponert filmmusikk til ca 30 filmer bl.a den Oscarnominerte «Veiviseren» (1987)

Har produsert, arrangert og vært musiker på flere hundre plateinnspillinger, bl.a med Ray Charles, Keith Emerson, Ian Hunter, Dee Dee Bridgewater, A-ha, Sissel Kyrkjebø, DumDum Boys, Satyricon, Arve Tellefsen, TNT, Tine Thing Helseth, Dance With a stranger ++++.

Har utgitt 10 plater i eget navn med egne komposisjoner.

Mottatt en rekke priser, bla Edvard-prisen (1998), Blåtoneprisen (2023) og nylig Spellemannsprisen i samtidsmusikk i 2024 for fiolinkonsert nr 1 på albumet «Patientia» med Sara Övinge.

Foto: © HiHat Management

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og Kulturrom.

Del med dine venner

bottom of page