Våre økologiske viner

Alle er dyrket etter økologiske prinsipper eller er sertifisert økologisk/biodynamisk.
Og alle vinene er gode viner! Vi har nemlig funnet en fantastisk vinleverandør, Viva Vino. De drar til små produsenter og kjøper opp, i Frankrike og Italia hovedsaklig. De kjenner alle produsentene og handler personlig av dem. Har du en stor interesse for god vin, finner han frem til det spesielle du ønsker.

Musserende

BOBLER:
Vino Spumante Brut Porta Monticano 450.-

Alkoholfritt alternativ er en kjempegod musserende på basis av eple og rabarbra fra Balholm.

Hvitvin

HUSETS: SOAVE fra Antonio Fattori 89/435.-
Runcaris heter den – en tørr, rund og velsmakende vin som går til veldig mange retter, og som er god å drikke alene.

«Vecchie Scuole» fra Antonio Fattori 495.-
Sauvignon blanc – i sancerre-skiktet. En utpreget stikkelsbær-
solbær med frisk tropisk aroma. Frisk syre og god mineralitet. Drueplanten står med røttene i basalt – vulkansk jord.

Riesling Altenkirch 2015 475.-
Den er tørr, men den har frukt: selv om første slurk
er søt – kjenn smakskurven frem til mineralsk tørr avsltuning.

ALBAMAR 590.-
For deg som vil ha chablis – denne er enda bedre. Drue er albarino. Den er spansk. Planten strekker røttene i Atlanterhavet.
Den er tørr, med gul frukt og grønne epler, krisp syre, og god salte -(mineralitet).

SKATTEJAKT ! 450.-
Vi får av og til rest-partier av gode viner. Spør!

Bilde av Soave domenet – som faktisk er et stort krater!

Røde

HUSETS: Borgo Selene Rosso 89/435.-
En krydret og lett vin som går til de fleste retter! God å drikke uten mat også. Fra Sicilia – på druen nerello d’avola.

Alle vinene er dyrket på økologisk vis, men ikke alle er sertifisert.

Le Naturel 445.-
Sertifisert økologisk, en spansk natur-vin på spontangjæring.
Den har mer syre og mørkere bær enn Borgo Selene Rosso.

El Pacto 500.-
Rioja 15,5% på druen tempranillo. Sertifisert økologisk .
Fyldig og smakfull! Litt eiket.

Casa emma 2013 550.-
Chianti Classico 13,5% San giovese drue og malvasia nera. Godt med tanniner og syre – smak av kirsebær med urter – salvie.
Saftig god munnfølelse, gir vann i munnen, klar for mat.

Valpolicella 550.-
Fra kvalitets-produsenten Antonio Fattori. Det er en bær-drevet vin, med skogsbær, god syre, lite tanniner – ganskej bløt men med frisk syre. Passer til fisk også. En saftig vin. Rubinrød.

SKATTEJAKT – restparti fra vår leverandør 455.-

Dessertvin

Moscato d’Asti Rizzi 410.-
Lett musserende og frisk søtvin med toner av sitrus, pære,vaniljestang og muskattnøtt og lynghonning i det du svelger. Middels syre, søt, lav alkohol. Til iskrem og bær.

Pasito Rosso Scalabreto 543.-
Vendange tardive med sin veldige smak. Lagd på en drue som heter Montepulciano. Den har mørke bær, og en mandelbitterhet på slutten. Du drikker den og den er søt, og den avslutter med et lett bitt.

Recioto di Soave, «motte piane»
Antonio Fattori (0,5) Fin til crème brûlee og desserter med krem. Og til blåmuggost.
Drue: Garganega. Loftstørkede druer, små eikefat. Frisk og sødmefull fruktighet preget av sitrus, melon, aprikos, honning, rosin, nøtter og krydder. En hvit dessertvin laget på tørkede druer etter passito-metoden. Dette er en allrounder som passer meget bra til tradisjonell vaniljekrembasert dessert som til dessert av den mer fruktige typen.