Randi Elmenhorst, Gunhild Vegge og Lasse Kolsrud stiller ut hos oss!

De to sistnevnte i samarbeid og Elmenhorst med eget prosjekt.

Randi Elmenhorst

Jeg har siden 1995 arbeidet sammenhengende med utvikling og produksjon av egne prosjekter, og befinner meg ofte i rommet mellom «høy»- og «lav» kultur, i energien mellom pent-stygt.

Objektene kan være rene skulpturer eller for bruk i hverdagen, og andre ganger fra begge verdener, i hovedsak unika/one-off, men også limited editions.

 

I perioder så arbeider jeg fysisk, med store bevegelser, utforsker materialer og fremstillingsprosesser, oppdager nye visuelle uttrykk, form, tekstur, farge, før jeg går tilbake for å grave dypere med hva jeg vil videre, tenker og bruker tekst og skisser, grave frem nye lag, teste ut nye uttrykk, spisse tanken.

Retter fokuset innover, reflekterer en prosess, tanke eller fortelling. Jeg inspireres både av andres tanker og arbeider, og som regel mer av skissen enn av det ferdige arbeidet.

Å tøye grensene for et materiale eller en prosess er stimulerende, likeså å oppnå et visuelt uttrykk som «sitter».

Med raske skisser så bruker jeg bevisst venstre hånd for å koble meg på den delen av hjernen som ikke er opptatt av anatomi og hva som er rett og galt, og som skaper den levende streken.

Skisseprosessen er intens, fokusert og gir en opplevelse av komprimert tid, og det er denne spontane energien jeg ønsker overført med nål og tråd til tekstilen.

Når jeg broderer så bremses tiden, den strekkes ut.

Randi Elmenhorst

Gunhild Vegge og Lasse Kolsrud

«Til Hellviktangen med Prøysen»

Grafikerne Gunhild Vegge og Lasse Kolsrud, bosatt og arbeidende i Oslo, startet samarbeidet om et utstillingsprosjekt i anledning Alf Prøysens 100 års jubileum for over to og et halvt år siden.

Prosjektet ble vist i Elverum i juli måned 2014, og en revidert variant på Hamar i 2015. En ytterligere forbedret versjon ble stilt ut ved Galleri Briskeby i våres, og nå vises et utvalg motiver fra samarbeidet ved Hellviktangen kunstkafé i desember måned 2016.

Gunhild og Lasse har stilt ut på Hellviktangen ved flere tidligere anledninger, og gleder seg til å presentere prosjektet her. Gunhild og Lasse uttaler om prosjektet: ”Vi er vokst opp med Alf Prøysen, både i radio, fjernsyn og i litterær sammenheng.

«Til Hellviktangen med Prøysen» består av tresnitt laget helt etter innfallsmetoden. Noen motiver tar utgangspunkt i Prøysens barnesanger, andre er hentet fra hans viseskattkammer og noen fra hans betydelige prosaproduksjon.

Felles for utvalget er utelukkende våre personlige preferanser. Farger og svarthvitt med innslag av grått. Små opplag, fra ti til tredve eksemplarer. Humor og alvor, romantikk og klassekamp om hverandre. En beskjeden hyllest til en av det tyvende århundres største kulturpersonligheter i kongeriket.

En stillfarende kjempe som nådde ut til alle lag av folket, uten å gå på akkord med kvaliteten i sitt arbeide, enten han sang i Søndagsposten eller for onga, gikk over dørstokken heme eller skildret folket i Plassgrenda med sin umiskjennelige varme og empati.»