Project Description

Ugresspesto-  eller hevnen over skvallerkålen.

Skvallerkål ble opprinnelig tatt til landet som grønnsak av munkene på 1600 tallet. Men dyrkingen var så overmåte vellykket at de sluttet å prøve å dyrke den. Det klarer den selv, der den brer seg i alle lovende bedd man har satt sin flittige spade i.  Men den sellerilignende smaken gir en god pesto!

Skvallerkål 200 g
HVitløk 3 fedd
økoloigske mandler 200 g
havsalt  10 g = 1 ss
Sitronjuice: halv dl nyptresset
parmsan 150 g
olivenolje 4 dl

Ta unge blad som enda er litt blanke. Har de kommet for langt, skjær alt ned og vær sikker på at de kommer tilbake!
Vask og hakk dem grovt.
Kjør på food processor med alt det andre.
Den holder seg ganske godt i kjøleskapet, men enda bedre i fryseren.

Fin som gave!