Project Description

Denne oppskriften skjønner jeg ikke hvordan jeg kom på, for denne sammensetningne av råvarer virker merkelig: aubergin, banan og karri. Men jo, jeg har notert ved siden av: Det stemmer, følg oppskriften, den virker.
Saken er den at karri og banan ikke fremtrer, de ligger bak og gir smak og fylde, ltt sødme. Spises ved siden av hvit ris, salat, yoghurt, eller ved kjøttdeig – tomat – feta.
Dette er en ganske stor mengde – frys ned i porsjoner.

Sorte bønner i tørrvekt 500 g
løk  250 g
aubergin 250 g
lys olje og smør
karri  2 ss
kanel  1 ss
spisskummen  1 ss
hvitløk 60 g renset = litt mer enn en hel
Overmoden banan skrelt 180 g = ca 2
havsalt til passe
chili ja.
vann det må bli litt sausete

Sorte bønner har ligget i bløt siden i går, kokes akkurat dekket med vann i 1 time. Behold kokevannet og ha oppi resten av ingrediensene etter hvert.
Aubergin skjæres i små biter, gni med olje, litt salt. Bak i ovnen til litt brune – ca 175 grader 25 min.
Løk stekes i smør på svak varme i minst 10 min, Eller i ovnen samtidig med aubergin – da trenger de mye smør. 50 g smør. Legges tett så de bader i fett – da blir de gode.
Hvitløken hakkes og stekes i lys olje til en anelse brunt kommer – en anelse bare.
Da har du oppi resten av krydderet og lar det steke til det dufter – noen sekunder bare. Oppi gryta.
Bananen moses, eller den er myk og du har den i gryta og den vil løse seg opp.
Aubergin og løk er ferdig stekt nå, oppi med dem.
Gi bønnene totalt en times kok inkludert alt oppi – de skal være helt myke. De tåler lenger koking, ikke noe problem. Lenger koking = lettere å fordøye.
Så smaker du til med salt først, så chilisaus.