Project Description

Det kan du lage:

Plukk 1,5 kg villbringebær.
1 flaske hvitvin,
1,5 dl eddik-essens (35%) Eller 8-9 dl hvitvinseddik.

Kjør det til puree, og heng opp i et saft-klede i kjøleskap over natten. Nå har du ca 1 liter klar, rød væske. Men om du klemmer på posen, så får du jaggu meg nesten en halv liter til – den er kanskje litt tåkete.

Til 1,5 liter brukte jeg ca 500 g agave-sirup, men sukker går sikkert like bra. Honning? Så hadde jeg det på flasker.

Jeg vet at oppskriftene sier man skal koke det opp, så jeg er litt usikker på om de kan stå i romtemperatur over lang tid. Jeg har satt en flaske ut på prøve.

Denne eddiken er fantastisk på salater, du trenger bare olje i tillegg, og litt salt.

Den er også godt med noen dråper i vann, som en deilig leskende tørstedrikk.