Maskiner på fremmarsj! Fauna er en reise inn i Lars Aurtande forunderlige verden. Tilskuerene beveger seg inn i et ukjent skogslandskap, mellom greiner og botanikk, for så å oppdage hva som skjuler seg på skogbunnen.

Verden som åpner seg avdekker fabelvesener og dyr i sterk konflikt med maskinene. Det har sterke referanser og paralleller til vår egen verden. Mellom konflikter og uvennskap er det også vakre stemninger og overraskelser. Likhetene mellom det mekaniske, menneskeskapte og det naturskapte er fasinerende. F.eks. den slående likheten mellom innviklede kabelsystemer og rotsystemet til et tre. Men, naturen kan også være grusom tilbake. Skjønnhet i det stygge, og stygghet i det skjønne.

På Hellviktangen stiller Aurtande ut en rekke helt nye arbeider, samt tegninger fra serien «Larrys botaniske studier» Arbeidene er utført som detaljerte tusjtegninger eller som silketrykk.

Lars M. Aurtande er født i 1973 og utdannet ved Einar Granum Kunstskole og Kent Institute of Art & Design i England. Han har tidligere fått flere priser og utmerkelser for arbeidene sine, og er bla. tre ganger nominert til Kulturrådets årlige bildebokpris. Flere av tegningene hans er bla. også innkjøpt av Nasjonalbibliotekets illustrasjonssamling

Aurtande har tidligere i hovedsak jobbet med illustrasjoner til bildebøker, avis og tidsskrifter. De siste årene har han etablert seg også som billedkunstner. Gjennom sin bakgrunn har han et illustrativt syn, og lager visuelle fortellinger med bildene. Undring, fabulering og ettertanke er sentralt i formidlingen. «Jeg ønsker ikke å lage korte øyeblikk, men å få tilskueren til å fantasere og undre seg over hva som har skjedd. Hva skjer? og hva kommer til å skjer videre?»

Med sine silketrykk og tusjtegninger er Aurtande en del av en ny popbevegelse innenfor illustrativ billedkunst.

Bildene henger fra 23.september til og med 25.oktober.