Vårt mål er at folk skal snakke om maten etterpå, hvor god den var!

Vi har gullmerke fra Debio fordi vi bruker over 90% økologiske råvarer!
Økologisk er merket * Vilt er merket  **
Disse menyene er ikke til en hver tid oppdatert, men de viser  typiske retter for sesongen.

SIGNATURRETTER

Andeconfit – med andevinger fra Holte Gård 195.-
Vi salter andevingene over natten og lar dem syde i andefett på lav varme i 3,5 timer. De blir da helt møre og saftige. Serveres med en oransje puré av søtpotet og appelsinsaus.
-Vår mest populære rett!

Energisalat – den ultimate lunsj 155.-
En salat som holder deg både opplagt og mett på en behagelig måte.
Det er kombinasjonen av spirer og nøtter, sammen med grønnsaker og hummus som gir denne gode effekten.
– Spirede mungbønner*, grønn salat med vinaigrette*, hummus*, stekte nøtter* (med honning* olje* og salt**), råkost-blanding av gulrot* og rødbet*. Fetaost og oliven*. Grønn rømme* og gulrotpesto*

HØSTMENY

Viltgryte 185.- Med Elg, bakte rotfrukter*, potet* og rørte tyttebær**.
Laget av: Elg fra Hurum**, løk*,  rødskrubb** og steinsopp** fra Nesodden, litt fløte*, viltkraft, rødvin*, enebær**, pepper*, timian* og tyttebær**.

Pasta med spinat, gorogonzola og salami picante.185.-

Vi har fått en HEL gorgonzola brakt direkte fra Italia, den gir smak! Sammen med italiensk salami med chili, oppå den milde pasta penne med spinatsaus. Litt parmesan til slutt, og noen tomater – DET er godt.

Vegetar:
Ratatouille med ris, fargesalat, ristede nøtter  og fetaost 
165.-
Den saftige og smakfulle gryten av tomat*, aubergin*, paprika* og løk*. Med naturris*, fargesalat*, honningristede nøtter* og fetaost.

FØR-JUL

ANDEKONFIT, SOM VANLIG.
HELBREDENDE TORSK 215.-
Dette er en thai-inspirert wok med store doser betennelses- dempende stoffer!
Spises ved begynnende forkjølelse, og som forebyggende! Eller bare fordi det er godt.
Hva inneholder den? (fisk)
Naturris* Vill-torsk** kokosmelk* grønnsaker* hvitløk* ingefær* chili* lime, fiskeskaus, rapsolje* himalayasalt**
VEGAN VERSJON: med tofu 175.-

SVIN PÅ SKOGEN 215.-
Dette er en juleinspirert meny med svin som har fått løpe nokså fritt, og tildels i skogen - derav navnet.
Hva inneholder den? (sennep i sausen)
Ribbe* Bakte poteter* appelsinsaus* rødkål* linsepostei* rosenkål*

VINTERMENY

Torsk på Norsk 215.- Fersk torsk fra Atlanterhavet - potetpuree og cluet med denne retten: Soyasmør. Løk og hvitløk blir stekt i masse smør, så over med soyasaus. All stektsamken samler seg i løken, du får den forbløffende smak av stekt over kokt.

Vegetar:
Dal - Indias nasjonalrett 175.-
I januar, når du er blakk og tenker at du skal spise sunt, kan du komme og oppfylle dine forsetter med denne. Det er linser* i karri, naturris*, og pakora: løk* med kikertmel og mye krydder, stekt som en ball. Med mango, raita* og litt grønt dryss av spinat* og koriander*

Boeuf Bourguignon (Uttales: Bøff Borginjång) En fransk klassiker! 195.-
Laget av: Biffkjøtt,  rødvin* champignon* villsopp** løk* gulrot* bacon*, hvitløk.
Kokt lenge til det når en høyere enhet. Serveres på tradisjonelt vis med kokte poteter* og harricots verts og tyttepærer**  (Gråpærer fra Nesodden kokt i tyttebær**)

VÅRMENY

Påskekylling 195.- Kylling i safransaus med pasta*.

Lammeboller 175.- Lam, ratatouille*, ris* og salat*.

Vegetar:
Ugress-pasta 175. - Skvallerkål ble tidligere dyrket, men nå er det kampen for å bli kvitt den som dominerer. Men stopp! Skvallerkål er kjempegodt, når den pakkes inn med fløte, parmesan og andre godsaker. Litt selleri-aktig smak, og VELDIG sunn! Skvalderkål**, fløte og pasta*.

Vegetar:
Bakt paprika med risotto 
175.- Rød paprika* med naturris* og fetaost, gratinert i ovn. Med fargesalat*, nøtter* og ramsløk**-rømme*.

SOMMERMENY

Økologisk svinenakke 195.- Grøstad Gris, nypoteter*, aïoli*, fargesalat* og BBQ saus (Hellviktangens egne oppskrift). Vi kjøper kun økologisk svinekjøtt fra Grøstad Gris - frittløpende gris som har gryltet i skogen og levde en bra liv. Kjøttet blir av en HELT annen kvalitet enn det du får halvgratis i kjedligvare-butikken.

Økologisk laks 215.- Bakt laks* i safransaus med nypoteter* og økologisk asparges (når vi får tak i ). Økologisk laks er oppdrett uten kraftfôr og anitbiotika, de har også bedre plass og smaken blir søtlig og mild med en silkemyk konsistens.

Vegetar:
Haloumi kebab 
175.- En kjempegod vegetarrett!
Salat av rød ris* med persille og vinaigrette*, beluga linser* (helt sorte, små linser) med urtedressing*, fargesalat* og ovnsbakt spyd med haloumi ost (fast gresk ost som tåler steking), aubergin*, paprika* og champignon.