Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Møt tre av våre sterke kvinner fra Afghanistan og Vibeke Sefland. Vibeke holder foredrag om den store ekspedisjonen i 2018, hvor Hanifa Yousoufi ble Afghanistans første kvinne på toppen av Mount Noshaq (7492 moh). Vi vil fortelle om vårt arbeid for likestilling og hvordan det er å være kvinnelig fjellklatrer i Afghanistan. Det blir film, bilder og samtale med Hanifa, Shegufa og Mariam.

Vibeke Sefland er en såkalt 7-summiter. Hun har klatret de høyeste fjellene på de 7 kontinenter, inkludert Mount Everest. Hun har jobbet med kvinneprosjekt i Sør Sudan for FN de to siste årene og er nå hjemme i Norge igjen. Etter jordskjelvet i Nepal ble Vibeke igjen i flere måneder, for å iverksette egne hjelpeprosjekter i områder der ingen andre kom for å hjelpe. I mai klatret hun fjellet Makalu (8482 meter) i Nepal.

Thomas Lund er utdannet sosialantroplog og jobber i utlendingsdirektoratet. Thomas fikk ideen om å klatre fjell i Afghanistan i 2009 og har siden den gang jobbet med dette. Han leder den norske delen av Ascend – Leadership Through Athletics, Ascend Norge, og har vært flere turer i Afghanistan de siste årene. I 2017 ledet han en 26-dagers ekspedisjon med et team av fem afghanske jenter i den afghanske fjellheimen.

Kr 200,- betales i døren. Pengene går uavkortet til Ascend.