top of page

søn. 20. aug.

|

Nesoddtangen

UTSOLGT! THOMAS DYBDAHL

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
UTSOLGT! THOMAS DYBDAHL
UTSOLGT! THOMAS DYBDAHL

Tid og sted

20. aug. 2023, 20:00

Nesoddtangen, Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen, Norge

Billetter og info

BILLETTER: 450.- / 200,- (5 bill. reservert trygdede)

Selveste THOMAS DYBDAHL får æren av å avrunde årets fantastiske sommerkonserter på Hellviktangen. Sangeren, gitaristen og låtskriveren fra Sandnes har på mange måter blitt Norges egen folksoulhelt. I over 20 år har han levert vakre og stundom såre låter, lavmælt og melodisk i detaljrike lydlandskap, både live på scenen og i sine mange kritikerroste og prisvinnende album.

Thomas Dybdahl tok landet med storm med debutalbumet "That Great October Sound" i 2002. Han er en av våre fremste artister og låtskrivere, og har vært nominert og vunnet en lang rekke priser – bl.a. flere ganger både Spellemann- og Amandaprisen, og vært nominert til Grammy.

En solokonsert med Thomas Dybdahl er en sjanse til å høre låtene hans slik de ble til opprinnelig. I tillegg til å presentere klassikere fra en lang karriere spiller han også nyutgitt og nyskrevet materiale på sine solokonserter. Som han sier det selv:

- For ti år siden tok jeg et valg om solokonserter. Jeg ville spille på styrkene en slik konsert gir, båndet man får med publikum, friheten jeg kunne gi meg selv når jeg spilte sangene helt solo. Siden den gang har jeg spilt solokonserter overalt i landet, fra Operaen til Trevarefabrikken i Henningsvær, til Nidarosdomen. Jeg har blitt utrolig glad i slike solokonserter, hver kveld er forskjellig fra den andre, noe som holder det spennende for både publikum og meg.

Nå kommer han til Hellviktangen, og vi gleder oss! 

VELKOMMEN!

Dørene åpner kl. 18.00

Kom gjerne fra kl. 18.00 når dørene åpner for å nyte en bedre middag før de begynner å spille. Da får dere også de beste plassene (IKKE bordbestilling på sommerkonsertene).

MER OM ARTISTEN:

I 2020 overrasket Dybdahl alle med sitt niende album "Fever" som markerte en særegen retningsendring musikalsk. Han gikk noe bort fra det som tidligere hadde båret preg av en sjelfull stemning med innslag av indiepop, og tok steget videre til et mer funky og soulfylt univers.

Han ble først kjent som gitarist i Stavanger-bandet Quadraphonics. Så debuterte han som soloartist med albumet “That Great October Sound” (2002), som innbrakte ham Spellemannprisen for beste popsolist. Oppfølgeren “Stray Dogs” (2003) høstet også ros fra kritikerne, og med “One Day You'll Dance for Me, New York City” (2004) fullførte han sin såkalte oktobertrilogi.

I likhet med forgjengeren gikk “Science” (2006, Spellemannprisen) og “Waiting For That One Clear Moment” (2010) til topps på VG-lista. I 2013 kom “What's Left Is Forever”, som ble nominert til en Grammypris. Samme år lagde han musikken til filmen Eventyrland. Han ble nominert til Amandaprisen for musikken til “Now It's Dark” (2018).

Ep-en “Thomas Dybdahl & In The Country” (2015) er et samarbeid med jazzbandet In The Country. I 2016 kom ep-en “History”, som er et samarbeid med artisten Coucheron. Året etter utga Dybdahl albumet “The Great Plains”. Han fulgte opp med “All These Things” i 2018 og “Fever” i 2020. For sin musikk til filmen “Tottori! Sommeren vi var alene” (2020) vant han Amandaprisen.

Foto: © TimeOut Agency

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond, Viken Fylkeskommune og Kulturrom.

Del med dine venner

bottom of page