Newsletter

Vinmeny

/Vinmeny
Vinmeny 2017-04-25T16:15:12+00:00

Våre økologiske viner

Alle er dyrket etter økologiske prinsipper eller er sertifisert økologisk/biodynamisk.
Og alle vinene er gode viner! Vi har nemlig funnet en fantastisk vinleverandør, Viva Vino. De drar til små produsenter og kjøper opp, i Frankrike og Italia hovedsaklig. De kjenner alle produsentene og handler personlig av dem. Har du en stor interesse for god vin, finner han frem til det spesielle du ønsker.

Musserende

Prosecco DOC Treviso, Zardetto 420.-
Drue: 100% Glera
Om vinen: Rik aroma av sitrus, ren fruktighet og friske urter, blek strågul farge. En meget god prosecco. God syre, tørr.

Zardetto er en produsent fra Veneto. Familien har en over 100 år lang uavbrutt historie med produksjon av vin. Regnes som en av de beste produsentene av Prosecco.

Rose og Hvit

Rosé

Mandriolo rosato 400.-/ 80.-HUSETS GLASS
Endelig en ekte rosé-vin til mat. Den har jordbæraromaer, men også røde bær, uten å være søt. Den er fyldig, med god syre. 100% Sangiovese druer. Ikke av disse søte, flate!

Hvite

HUSETS: Soave Runcaris Fattori 400.-/ 80.-
Frisk og ren fruktighet preget av sitrus, melon, mineraler og en duft av hvite blomster og salt på slutten.  Frisk syre, tørr. En vin som går til veldig mange retter, og er god å drikke alene. Antonio Fattori er en fantastisk øko kvalitetsprodusent fra Soave.

Sauvignon Vecchie Scuole Fattori 450.-
Frisk, stor fruktighet preget av sitrus, stikkelsbær, mineraler og solbærblad. Tørr. En italiensk vri på sancerre, 100% sauvignon blanc.
Antonio Fattori er en fantastisk økologisk produsent fra Soave. Hans vinmarker har noe av den beste plasseringen i området.

Chablis Vrignaud 490.-
Det tørreste av det tørre! En meget god og frisk Chablis med balansert fruktighet preget av sitrus, eple, mandler og mineralitet. Den unge og dedikerte Guillaume Vrignaud tok over familebedriften for 10 år siden. I løpet av den tid har han utmerket seg som en av områdets mest lovende produsenter og produserer Chablis av meget høy kvalitet.

Riesling Altenkirch Feinherb 460.-
Frisk vin med stor fruktighet – sitrus, melon, gule epler, aprikos og mineraler. En perfekt match til både rød fisk og lyst kjøtt, men er deilig også alene. God syre og litt restsødme. Det morsomme med Riesling er at den reiser gjennom flere smaker: først er den søt, så kommer det mineralske frem, og så avslutter den med syre. Du får lyst på en slurk til.  En svært god vin!

Bilde av Soave domenet – som faktisk er et stort krater!

Røde

Volpaia CITTO Toscana 400.- / glass 80.-
Biodynamisk sertifisert. Fyldig og anvendelig vin med kirsebær og morell aroma, (kjernefrukt). Bra syre, friske tanniner. Friske betyr at de har fraspark, men er ikke for tørrende. Vinen er balansert med nok frukt i forhold til tanniner og syre. En saftig vin. God å drikke alene uten mat også.

Sangiovese-druen kommer fra Chianti Classico sonen, cabarnet sauvignon kommer fra Toscana-kysten. Citto lages på en av Toscanas eldste eiendommer, Volpaia. Eier er grevinne Giovanella Stianti. Hun fikk hele byen i bryllupspresang av sin far!  Hun har faktisk råd til å sertifisere vinen.

Côtes du Rhône La Cabotte 400.- / glass 80.-
Klassisk syd Rhône, biodynmisk sertifisert. En ueiket  fyldig vin. Mørk fruktighet preget av mørke bær og krydder – skogsbær, lakris, varm jord. Du kjenner solen i vinen. Denne vinen er mest beregnet å drikke til mat. Den er passer til alt av vilt og rødt kjøtt, og faktisk torsk.
Produsent er Erik Plumet, en lidenskapelig biomann. Vinmarkene Massif d’Uchaux er et nytt område med ganske stenete grunn mellom Burgund og Rivieran. Druene er Grenache, Syrah, Cinsault og Carignan.

Virgine de Thunevin, Bordeaux Kr. 480,-
Drue: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon. Bløte tanniner og rund med frisk frukt, deilig syre og et lite bitt som passer godt til mat. Til hjort og rødt kjøtt, fantastisk til lam også. En flott Bordeaux!

Girolamo Russo A Rina 490.-
Biodynamisk. Den har en smaksprofil som tilsvarer burgunder. En skikkelig heftig vin fra to av de suverent beste vinmarkene rundt Etna. Fra over 100 år gamle vinstokker og dyrket over 1000 meter oppe på vulkanen Etna. Drue: Nerello Mascalese. Innbydende, middels fyldig fruktighet preget av mørke bær, sødmefull frukt, konsentrasjon og god syre. Vinen forbauser med å være ganske lys, og man tenker den er tynn? Men nei, det er den IKKE.

Cascina Desderi – Barbera d’Asti ‘Blu’ DOCG. kr. 440,-
Typisk italiensk profil. Drue: Barbera.  Middels fyldig fruktighet preget av kirsebær, plommer, urter og krydder. En deilig, ueiket og saftig barbera med god syre. En god og bløt allrounder av den lettere sorten og et godt alternativ til hvit fisk.  Perfekt til rødvinssaus og lam, går også godt til tomatretter. Kan også drikkes alene.

Mandriolo rosso. 420.-
100% sangiovese fra Toscanakysten. Dette er en lett og fruktig italiener, med kirsebær-plomme aroma. Ganske snill syre – og bløte tanniner, rund og god. Den går til lyst kjøtt, kylling, og tomatretter, og til å drikke uten mat.

Dessertvin

Moscato d’Asti Rizzi 410.-
Lett musserende og frisk søtvin med toner av sitrus, pære,vaniljestang og muskattnøtt og lynghonning i det du svelger. Middels syre, søt, lav alkohol. Til iskrem og bær.

Pasito Rosso Scalabreto 543.-
Vendange tardive med sin veldige smak. Lagd på en drue som heter Montepulciano. Den har mørke bær, og en mandelbitterhet på slutten. Du drikker den og den er søt, og den avslutter med et lett bitt.

Recioto di Soave, «motte piane»
Antonio Fattori (0,5) Fin til crème brûlee og desserter med krem. Og til blåmuggost.
Drue: Garganega. Loftstørkede druer, små eikefat. Frisk og sødmefull fruktighet preget av sitrus, melon, aprikos, honning, rosin, nøtter og krydder. En hvit dessertvin laget på tørkede druer etter passito-metoden. Dette er en allrounder som passer meget bra til tradisjonell vaniljekrembasert dessert som til dessert av den mer fruktige typen.